Μάρκους Φέμπερ: «Παρακινδυνευμένες» οι εκλογές στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μάρκους Φέμπερ: «Παρακινδυνευμένες» οι εκλογές στην Ελλάδα

Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα είναι μία «παρακινδυνευμένη» διαδικασία, εξέφρασε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος «ανυσυχεί» πως η προεκλογική περίοδος δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίζεται ανήσυχος κυρίως όσον αφορά το ενδεχόμενο να έλθουν στην εξουσία δυνάμεις οι οποίες «διεξάγουν προεκλογικό αγώνα δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα».

Ο Μάρκους Φέμπερ επισημαίνει ότι «παρά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», ενώ υποστηρίζει ότι «μια χώρα που μπαίνει τώρα σε προεκλογικό αγώνα δεν θα έχει τη δύναμη που απαιτείται, ώστε να οργανωθεί και να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις».

«Η Βουλή έχει εκλεγεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Επρόκειτο απλώς για συμφωνία προκειμένου να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία», επισημαίνει, ενώ καταλήγει λέγοντας πως «τι νόημα θα έχουν όλες αυτές οι υποσχέσεις περί παροχής βοήθειας, εάν έλθουν στην εξουσία δυνάμεις που διεξάγουν προεκλογικό αγώνα δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα; Σε αυτή την περίπτωση όλα θα ήταν μάταιος κόπος και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ