Το Yale παραδίδει μαθήματα... ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν - iefimerida.gr

Το Yale παραδίδει μαθήματα... ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν

Φωτογραφία: Shutterstock- Το πανεπιστήμιο του Yale
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει μία καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Yale που έχει βάλει στόχο να κάνει τους μαθητές της πιο ευτυχισμένους. Πως θα το καταφέρει αυτό; Διδάσκοντας το μάθημα «Ψυχολογία και καλή ζωή» ή αλλιώς... «Το μάθημα της ευτυχίας».

Το συγκεκριμένο μάθημα είναι από τα δημοφιλέστερα του πανεπιστήμιου του Yale, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το δέκατο τέταρτο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, καθώςσε έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 1.200 σπουδαστές.

Για όσους, λοιπόν, αναρωτιούνται τι περιλαμβάνει το «Μάθημα της Ευτυχίας», σε αυτό οι φοιτητές διδάσκονται πρακτικές συμβουλές για το πως να επιλέξουν μία καριέρα με νόημα και πως να μάθουν να έχουν στόχους που μακροπρόθεσμα ή μη θα τους κάνει ευτυχισμένους.

Το Yale παραδίδει μαθήματα... ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν | iefimerida.gr 0

Κι επειδή το μάθημα είχε 100% επιτυχία τα προηγούμενα εξάμηνα, πλέον γίνεται διαδικτυακά και εκτός ότι μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας, είναι και δωρεάν.

Το Yale παραδίδει μαθήματα... ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν | iefimerida.gr 1

Η καθηγήτρια ονομάζεται Λάουρι Σάντος έχει σπουδάσει ψυχολογία και πλέον κάνει τα γυρίσματα από το σπίτι της, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει και στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με μία ειδικό, τα μαθήματα ευτυχίας κάνουν γενικά θραύση στις ΗΠΑ.

Άλλωστε υπάρχουν πολλοί παράγοντες σύμφωνα με την ίδια ( οικονομικοί, ψυχικής υγείας, κλπ.) που στρέφουν στους ανθρώπους στο να παρακολουθήσουν τέτοιου είδους θέματα.

Το Yale παραδίδει μαθήματα... ευτυχίας- Μπορείς να τα παρακολουθήσεις κι εσύ δωρεάν | iefimerida.gr 2

Πάντως, η καθηγήτρια του μαθήματος αναφέρει πως το μήνυμα που θέλει να περάσει το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι θέλουν να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ του επαγγελματικού, κοινωνικού και ακαδημαϊκού τους προφίλ.

Πάντως, οι αριθμοί «μιλούν από μόνοι τους», καθώς το «Μάθημα της Ευτυχίας» είναι το πιο δημοφιλές μάθημα στα 317 χρόνια λειτουργία του Yale, εκτοπίζοντας το προηγούμενο με όνομα «Ψυχολογία και νόμος», το οποίο είχαν παρακολουθήσει 1.050 φοιτητές.

Τα online μαθήματα της ευτυχίας μπορείς να τα παρακολουθήσεις ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ