Οι εκλογικοί σχεδιασμοί του Μαξίμου -Τα μηνύματα Τσίπρα από το υπουργικό - iefimerida.gr

Οι εκλογικοί σχεδιασμοί του Μαξίμου -Τα μηνύματα Τσίπρα από το υπουργικό

«Φρένο» στα εκλογικά σενάρια -πριν τη λήξη της κυβερνητικής θητείας το φθινόπωρο του 2019-έσπευσε να βάλει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο. Ο κ. Τσίπρας ήθελε- δημοσίως- να στείλει μηνύματα με αποδέκτη όχι μόνο την αντιπολίτευση. Αντιθέτως, αυτά πήγαιναν και στους δικούς του. Πρώτον, για να δώσει το στίγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού και να προλάβει πανσπερμία δηλώσεων. Δεύτερον, για να παγώσει πιθανή σεναριολογία (εντός και εκτός συνόρων) που στην παρούσα φάση θα έβαζε σε κίνδυνο το προσωπικό του στοίχημα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και την έξοδο από το Πρόγραμμα.

Κοινή πεποίθηση στο πρωθυπουργικό επιτελείο, κατά πληροφορίες του iefimerida, είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το κλίμα έχει επιβαρυνθεί. Επομένως είναι λογικό να ξορκίζουν το ενδεχόμενο η όλη κατάσταση να εκληφθεί ως προάγγελος πολιτικών εξελίξεων. Με «χειροβομβίδα» παραλληλίζουν αρκετοί στην κυβέρνηση το ορθάνοικτο μέτωπο με την Τουρκία. «Βουνό» μοιάζει η ολοκλήρωση των 88 προαπαιτούμενων μέτρων για κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση μέχρι την 21η Ιουνίου. Επιπλέον, ο αστάθμητος παράγοντας Πάνος Καμμένος, με φόντο την πολιτική διαφωνία των ΑΝΕΛ σε επικείμενη συμφωνίας Αθήνας-Σκοπιών για το ονοματολογικό, αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο. Και μπορεί ο κυβερνητικός εταίρος να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, ωστόσο στο «γάμο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζονται σε καθημερινή πια βάση όλο και περισσότερα προβλήματα.

Βγάζει από τη συζήτηση τις διπλές κάλπες

Με τις κουβέντες αλλά και τις ..σκέψεις που διατυπώνονται σε κόμμα και κυβέρνηση να πληθαίνουν ακόμα και για δίδυμες κάλπες (ευρωεκλογές και εθνικές το Μάιο του 2019),ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της κυβερνητικής θητείας. Ούτε καν με τις ευρωεκλογές. Και όπως εξήγησε «οι ευρωεκλογές θα διαψεύσουν παταγωδώς όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες».

Τι είχε πει ο Βούτσης

Στο μεταξύ, την πιθανότητα διενέργειας διπλών εκλογών το Μάιο του 2019, με το σκεπτικό ότι απέχει μόνο λίγους μήνες από την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας είχε διατυπώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Προφανώς σε άλλο μήκος κύματος, από τα όσα είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Μεγάλο ερωτηματικό, επομένως, παραμένει αν θα επιβεβαιωθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ή αν επρόκειτο απλώς για μια προσπάθεια ο Αλέξης Τσίπρας να θολώσει τα νερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ