Νέο τηλεοπτικό σποτ από το Μαξίμου -Πανηγυρίζουν για τη στελέχωση των σχολείων [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέο τηλεοπτικό σποτ από το Μαξίμου -Πανηγυρίζουν για τη στελέχωση των σχολείων [βίντεο]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η επέκταση του oλοήμερου προγράμματος διδασκαλίας όχι μόνο στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, έγινε πράξη».

Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του πρωθυπουργού, από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, με ικανοποιητική στελέχωση και τα βιβλία στα θρανία από την πρώτη ημέρα.

Παράλληλα, επεκτείνεται το oλοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, αλλά και σε 834 ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και διευρύνθηκε η λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στα δημόσια σχολεία για τα προσφυγόπουλα με επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις ΔΥΕΠ.

Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2018 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει συμβάλλει στην επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών καθώς την ενίσχυση της δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων - παιδιών.

Η επέκταση του Ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας όχι μόνο στο σύνολο των 3.600 πολυθέσιων αλλά και σε 834 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, έγινε πράξη. https://t.co/erwlNuyfGS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ