Πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΑΘ: Και διαμαντένιος να ήταν ο αγωγός, κάποια στιγμή θα χαλούσε

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για ορισμένους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αφού η βλάβη στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως.

Ο πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, δήλωσε σήμερα πως μόνον οι υψηλότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν πλέον πρόβλημα με την υδροδότηση.

«Κάποιες μεγάλες ζημιές θα συμβούν. Και διαμαντένιοι να είναι οι αγωγοί κάποια στιγμή θα χαλάσουν. Δυστυχώς όλα τα μηχανήματα κάποια στιγμή χαλάνε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».


Όπως είπε χαρακτηριστικά «η βλάβη αποκαταστάθηκε Παρασκευή μεσημέρι και μετά υπήρξε μια διαδικασία καθαρισμού από τις λάσπες που κράτησε 16-18 ώρες».

Επιχειρώντας να εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης και στην αποκατάσταση της παροχής νερού είπε ότι «έπρεπε να γεμίσει όλο το δίκτυο που έχει έκταση 2.200 χλμ. αλλά και οι δεξαμενές».

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει "βγει" από το 2004», συμπλήρωσε ο ίδιος.


Όπως αποκάλυψε «στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται 360 άτομα, καθώς από τον Ιούλιο του 2017 και μετά ήρθαν 150 μόνιμοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ», ενώ σημείωσε ότι «ο αγωγός ελέγχεται καθημερινά με μπαρόμετρα και έτσι βρήκαμε τη διαρροή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ