Ο Παπουτσής προσπαθεί να ξεπεράσει τις υπογραφές με πολιτική απόφαση - iefimerida.gr

Ο Παπουτσής προσπαθεί να ξεπεράσει τις υπογραφές με πολιτική απόφαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζ'ήτημα πολιτικής απόφασης για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ έθεσε σήμερα ο κ. Χρήστος Παπουτσής επισημαίνοντας ότι το καταστατικό του κόμματος δεν αναφέρει πουθενά συγκεκριμένα ότι χρειάζονται υπογραφές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, το καταστατικό αναφέρει ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος πρέπει να προταθεί από το 25% των ενεργών μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Αρα, κατά την άποψή του, αρκεί στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου να ερωτηθεί το σώμα ποιοί από τους έχοντες δηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιοι, έως αυτή τη στιγμή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ίδιος, γίνονται δεκτοί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, έχει τεθεί σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης) και με βάση τη δική του γνωμάτευση θα πορευθεί αναλόγως. Αν δηλαδή ο κ. Ανωμερίτης κάνει αποδεκτή την πρόταση για πολιτική έγκριση των υποψηφιοτήτων θα ζητήσει από το σώμα την έγκριση της υποψηφιότητάς του. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως λένε, συνεργάτες του, θα καταθέσει αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο τον απαιτούμενο αριθμό των 94 υπογραφών τις οποίες υποστηρίζουν ότι έχει συγκεντρώσει.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν σήμερα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης ότι το αίτημα του κ, Παπουτσή για πολιτική απόφαση αφορά κυρίως στην υποψηφιότητα του κ. Στέφανου Τζουμάκα ο οποίος ναι μεν δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό υπόγραφών, αλλά αναμένεται να ανακοινώσει στην αυριανή του ομιλία την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Ο κ. Παπουτσής επιθυμεί την υποψηφιότητα του κ. Τζουμάκα και λόγω του ότι είναι ένα ιστορικό στέλεχος -«αυτός με έβαλε στο ΠΑΣΟΚ», λέει ο ίδιος- και γιατί πιστεύει ότι έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερος γύρος προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από τη δική τους πλευρά, στελέχη προσκείμενα στον κ. Βενιζέλο δήλωναν χθες πως όποιος δεν έχει συγκεντρώσει τις 94 υπογραφές δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ