Ο Ακιντζί δεν απορρίπτει συνάντηση με Αναστασιάδη: Υπάρχει ανάγκη για διάλογο - iefimerida.gr

Ο Ακιντζί δεν απορρίπτει συνάντηση με Αναστασιάδη: Υπάρχει ανάγκη για διάλογο

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Υπάρχει ανάγκη για διάλογο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας όμως ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων «δεν μπορεί να είναι ανοικτού τέλους».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι δεν έχει απορρίψει συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και την τοποθέτησε «σε μια όχι και τόσο μακρινή ημερομηνία».

Ωστόσο, πρόσθεσε, πριν από την πραγματοποίηση της θα πρέπει να ανιχνευθούν οι αμοιβαίες προθέσεις.

Ο «υπουργός» Εξωτερικών της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου («ΤΔΒΚ»), Κουτρέτ Οζερσάϊ, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κρίση στην ΑΟΖ σε περίπτωση, που οι Ελληνοκύπριοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν τις γεωτρήσεις των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τον Οζερσάϊ , εάν οι Ελληνοκύπριοι διενεργήσουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το ίδιο θα κάνουν και οι Τουρκοκύπριοι. «Αν παρεμποδιστούν, θα προκληθεί κρίση», είπε και ισχυρίστηκε πως «τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, σημείωσε, εξουσιοδότησε εταιρίες για έρευνες σε κάποια τεμάχια και το ίδιο έκαναν και οι Τουρκοκύπριοι.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι «κάποια από αυτά τα τεμάχια συμπίπτουν». Θα μπορούσαμε, κατέληξε, «να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμφωνήσουμε για τα κοιτάσματα αυτά από κοινού».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ