ΠΑΣΟΚ: Να μην έρθει στη Βουλή με τη μορφή επείγοντος το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Να μην έρθει στη Βουλή με τη μορφή επείγοντος το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ένα μόνο κριτήριο: δεν διστάζουν να διαλύσουν ό,τι δεν ελέγχουν κομματικά».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, όπου καταγγέλλεται η κυβέρνηση ότι «φέρνει την τέταρτη νομοθετική ρύθμιση» για τα στελέχη εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της τριετούς διακυβέρνησης της, «αποκαλύπτοντας την ανικανότητα και την επικινδυνότητά της».

«Η λυσσαλέα προσπάθειά της για έλεγχο της διοίκησης της εκπαίδευσης και της "τιμωρίας" περίπου 9.000 στελεχών της εκπαίδευσης, την οδηγούν στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που το καθορίζουν οι ιδεοληψίες, ο συγκεντρωτισμός, οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επιπλέον την κυβέρνηση ότι καταργεί χρήσιμες υποστηρικτικές δομές και θεσμούς για την υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση, την ειδική αγωγή, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τους σχολικούς συμβούλους κ.α.

«Η λαϊκίστικη πολιτική για τον περιορισμό του χρόνου υπηρέτησης των ικανών στελεχών δεν υπάρχει σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα σε όλο τον κόσμο και επιλέγεται ως μέτρο "εκκαθάρισης" στη διοίκηση και παιδαγωγική καθοδήγηση της εκπαίδευσης» σημειώνει ο τομέας Παιδείας του κόμματος της αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Το υπουργείο Παιδείας εισάγει με διάφορα θολά τερτίπια και με διατυπωμένη την αντισυνταγματικότητα των επιλογών του την αξιολόγηση. Ναι. Ναι !!! Αυτήν που με βδελυγμία αποκήρυτταν τα συνδικαλιστικά και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο παρελθόν και με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές "μπλόκαραν"».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει στη Βουλή με τη μορφή επείγοντος, δίχως εξαντλητικό διάλογο και δίχως ουσιώδεις διορθώσεις».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ