Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες] - iefimerida.gr

Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες]

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μικρά σκιρτήματα στην πολύπαθη αγορά ακινήτων, κατέγραψε το δίκτυο της REMAX σε όλη την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης της ψυχολογίας και της εκτίμησης ότι τα χειρότερα έμειναν πίσω. Ωστόσο, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο πανελλαδικός σταθμισμένος δείκτης τιμών των κατοικιών αυξήθηκε το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 1%.

  • Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων αυξήθηκαν σταθμισμένα κατά μέσο όρο 1,1% , ενώ των νέων ακινήτων αυξήθηκαν κατά 1%. 
  • Στην περιοχή της  Αττικής  στα μεταχειρισμένα σημειώθηκε αύξηση 1,2%, ενώ αντίθετα στα νέα ακίνητα είχαμε μια ελάχιστη μείωση κατά -0,3% .
  • Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση στα  μεταχειρισμένα κατά μέσο όρο ήταν 1,1%, ενώ  στα νέα ακίνητα οι τιμές επίσης αυξήθηκαν κατά 1%.
  • Για την υπόλοιπη χώρα στα μεταχειρισμένα δεν σημειώθηκε μεταβολή ενώ στα νέα ακίνητα υπήρξε άνοδος κατά 1,6%.

Στην Αττική προτιμήθηκαν οι μεσαίες κατοικίες (δηλαδή εμβαδού 71-110τ.μ.) από τους 4 στους 10 (41%), οι μικρές κατοικίες (1-50τ.μ. και 50-70τ.μ.) από το ένα τρίτο περίπου (35%), ενώ όλες σχεδόν οι υπόλοιπες κατηγορίες κινήθηκαν κάτω από το 10%.
Στη Θεσσαλονίκη, η κατηγορία με την μεγαλύτερη απήχηση ήταν από 71-110 τ.μ. που την προτίμησαν επίσης 4 στους 10 αγοραστές (43%), με δεύτερη επιλογή (19%) τα διαμερίσματα 51-70τ.μ., όπως και τα διαμερίσματα ως 50τ.μ. που επίσης προτιμήθηκαν από έναν στους 5 (19%), ενώ ένα ποσοστό 8% στράφηκε σε μεγάλες κατοικίες άνω των 150τ.μ.

Συνεχίζοντας την τάση των προηγουμένων ετών προτιμήθηκαν παλαιές κατοικίες (άνω της πενταετίας) σε ποσοστό 93%, έναντι των νεόδμητων & νέων (μέχρι πενταετίας) που συγκέντρωσαν μόλις το 7%. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για κατοικίες 6 έως 15 ετών (24% του συνόλου), ενώ κυρίαρχη στις προτιμήσεις των αγοραστών αναδείχθηκε η κατηγορία των παλαιών άνω των 30 ετών (47%).

Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες] | iefimerida.gr 0
Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες] | iefimerida.gr 1
Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες] | iefimerida.gr 2
Ερευνα: Οι τιμές των ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & περιφέρεια [πίνακες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ