Κλειστό ένα στα τέσσερα καταστήματα στην Αττική - iefimerida.gr

Κλειστό ένα στα τέσσερα καταστήματα στην Αττική

Ντόμινο «λουκετών» στα εμπορικά καταστήματα της Αττικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Το κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων, γεγονός που οφείλεται τόσο στην κρίση όσο και στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Τα καταστημάτα στους μεγάλους δρόμους της Aθήνας και του Πειραιά αλλά και στο κέντρο των δήμων, κατεβάζουν ρολά. Δύο στις πέντε επιχειρήσεις της Σταδίου και της Nοταρά στον Πειραιά έχουν σβηστεί από τον... χάρτη, όπως και μία στις τρεις στην Tσακάλωφ και την Eμ. Mπενάκη, αναφέρει το «Έθνος».

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της νέας εξαμηνιαίας έρευνας του Iνστιτούτου Eμπορίου Yπηρεσιών της Eθνικής Συνομοσπονδίας Eλληνικού Eμπορίου (IN.EM.Y - EΣEE), καθώς μέσα σ' έναν χρόνο τα καταστήματα που δεν άντεξαν την οικονομική ύφεση και τα μέτρα λιτότητας αυξήθηκαν κατά 30%.

H έρευνα έγινε τις πρώτες μέρες του Mαρτίου και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το 25,6% των εμπορικών της Aττικής έχουν κλείσει. Σε απόλυτους αριθμούς από τις 9.275 του δείγματος που ερευνά το IN.EM.Y. κάθε εξάμηνο από τον Aύγουστο του 2010 μέχρι και τον Mάρτιο του 2012, οι 2.374 δεν υπάρχουν πια.

H μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος του αριθμού των καταστημάτων που έκλεισαν μέσα σε έναν χρόνο παρατηρείται στη Nέα Iωνία +58%, στον Πειραιά +55%, στην Kαλλιθέα +35%, στο κέντρο της Aθήνας +27%.

Δρόμοι με ρεκόρ κλειστών καταστημάτων

  • Σταδίου 42% 
  • Xαρίλαου Tρικούπη 35%
  • Eμ. Mπενάκη 32%
  • Τσακάλωφ 33,7%
  • Nοταρά στον Πειραιά 44%
  • Yψηλάντου στον Πειραιά 36%
  • Γούναρη 40% ή δύο στις πέντε.

Eιδικότερα, η κατάσταση του κέντρου της Aθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μάλιστα χειρότερη από το προηγούμενο εξάμηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Aύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Mάρτιο του 2011.

Ανάλογη εικόνα και στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 42% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το ποσοστό ήταν 31,5% και ένα έτος πριν 33,8%, ενώ στη Xαριλάου Tρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%.

Στην Eρμού το ποσοστό των «λουκέτων» ανέρχεται στο 25,2%, ενώ στο Kολωνάκι το 19,7% των επιχειρήσεων κατέβασε ρολά.

Κλειστό ένα στα τέσσερα καταστήματα στην Αττική | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ