Καρέ-καρέ η εκλογική διαδικασία στη Ρωσία -Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο του iefimerida

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι Ρώσοι προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρό τους. Οπως όλα δείχνουν ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εξασφαλίσει με ευκολία την τέταρτη θητεία του, που θα τον κρατήσει στην εξουσία έως το 2024.

Ο Πούτιν, ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και του Ιωσήφ Στάλιν καθώς μετρά 18 χρόνια στην εξουσία, δεν απειλείται από τους αντιπάλους του.

Οι κάλπες ήταν ανοιχτές από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. (τοπικές ώρες). Ο κόσμος προσήλθε μαζικά ενώ τα εκλογικά κέντρα είναι χιλιάδες. Η βασική ανησυχία του Κρεμλίνου αν θα υπήρχε μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, εξαιτίας της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη διαδικασία ξεπεράστηκε καθώς - μερικές ώρες - πριν η σύγκριση με τις εκλογές 2012 έδειχνε την συγκριτικά μεγάλη διαφορά.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αργά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).

Το iefimerida.gr σας μεταφέρει, για λίγο, στο κλίμα των εκλογών της Ρωσίας:

To παραβάν που κάθε πολίτης μπαίνει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα

Τα «σύνεργα» που χρειάζεται κάθε εφορευτική επιτροπή να έχει στην κατοχή της.

Ψηφίζουν οι Ρώσοι...

Στο εκλογικό κέντρο

Το ψηφοδέλτιο με τους 8 υποψηφίους. Αφού του βάλουν σημάδι το βάζουν στο μηχάνημα του βίντεο!

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Αφού ψηφίσουν τοποθετούν το ψηφοδέλτιο στο ειδικό μηχάνημα

Ενας... Ελληνας στη Ρωσία!

Oκτώ υποψήφιοι

Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, μεταξύ αυτών φυσικά, και ο νυν πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι υπόλοιποι επτά είναι οι: Ξένια Σομπτσάκ (αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλίστρια και είναι υποψήφια με το κόμα Civic Initiative), Μαξίμ Σουραϊκίν (ακροαριστερό Κομμουνιστικό Κόμμα), Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι (ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος), Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι (αρχηγός του φιλελεύθερου κόμματος Yabloko), Σεργκέι Μπαμπουρίν (υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος Russian All-People's Union), Πάβελ Γκρουντίνιν (του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος) και Μπόρις Τιτόβ (ηγέτης του Κόμματος της Ανάπτυξης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Εκλογές ψήφος διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ