Spiegel: «Η Ελλάδα αγωνιά για το χρυσό κούρεμα» - iefimerida.gr

Spiegel: «Η Ελλάδα αγωνιά για το χρυσό κούρεμα»

psi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ώρες αγωνίες κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο ασχολείται με το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων και εξετάζει το «σενάριο Β'» σε περίπτωση που η πλειονότητα των επενδυτών δεν συμμετάσχει στη διαδικασία.

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) σύμφωνα με το οποίο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει περίπου το 40% των ιδιωτών πιστωτών.

«Αν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας η πλειονότητα των επενδυτών δεν δώσει πράσινο φως, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο Β΄, που προβλέπει την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης CAC, με άλλα λόγια την υποχρεωτική συμμετοχή των πιστωτών στο κούρεμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνεται παράλληλα πως το εναλλακτικό σχέδιο εμπεριέχει κινδύνους αφού οι οίκοι αξιολόγησης, θα το χαρακτηρίσουν πιστωτικό γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ