Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω PSI - iefimerida.gr

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω PSI

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα είναι θετική η ανταπόκριση των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας στην πρόσκληση για «κούρεμα» των ομολόγων τους (PSI) και είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών FTSEurofirst 300 καταγράφει κέρδη 1,16%, ενώ ανοδικά κινείται και το ευρώ, με την ισοτιμία του να σημειώνει κέρδη 0,20% και να διαμορφώνεται στα 1,3172 δολάρια. Η αισιοδοξία των επενδυτών για την καλή πορεία του PSI αντανακλάται και στην υποχώρηση της απόδοσης των ιταλικών 10ετών ομολόγων στο 4,82%, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι πολύ υψηλό το ποσοστό εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο PSI.

«Ο ρυθμός των απαντήσεων στην προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων είναι καλός, το ποσοστό των ομολογιούχων που δηλώνουν εθελοντικά συμμετοχή είναι πολύ υψηλό», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος. «Πηγαίνει καλά, είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει πόσο είναι το ποσοστό συμμετοχής έως τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ