Σήμερα η αγωγή Τσίπρα κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild - iefimerida.gr

Σήμερα η αγωγή Τσίπρα κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild

Σήμερα η αγωγή Τσίπρα κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καταθέτει σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας Bild, για στοχευμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με «συκοφαντικό δόλο».

Αφορά δημοσίευμα της Bild (16.2.2012) το οποίο , σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Τσίπρα, εκτόξευσε «συκοφαντίες και ψεύδη» κατά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, φτάνοντας να την κατηγορεί για υπόθαλψη βίαιων ενεργειών και να τη συνδέει με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Το δημοσίευμα ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος "ΣΥΡΙΖΑ", στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους».

Στην αγωγή, την οποία υπογράφει η δικηγόρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται ότι το δημοσίευμα μέσω «λασπολογίας» και σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, είχε στόχο την «απροκάλυπτη άσκηση εξωθεσμικής και εξωδημοκρατικής πίεσης προς τους Ελληνες πολίτες» να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αγωγή ο κ. Τσίπρας ζητά χρηματική αποζημίωση και δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ