Από Σεπτέμβριο τελικά θα έρθει ο «Πράσινος Δακτύλιος» - iefimerida.gr

Από Σεπτέμβριο τελικά θα έρθει ο «Πράσινος Δακτύλιος»

Πράσινος Δακτύλιος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σεπτέμβριο τελικά θα εφαρμοστεί ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον «Πράσινο Δακτύλιο» θα επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του μικρού δακτυλίου εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης, με άδεια πρώτης κυκλοφορίας από 1Ιανουαρίου του 2011 και μετά, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο θα ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα για τα οποία θα επιτρέπονται και αυτά που είναι Euro IV.

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία εντός του δακτυλίου θα καθορίζεται βάσει της ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Τα οχήματα με πρώτη άδεια προ του 1990 θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Τα υπόλοιπα που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το εκ περιτροπής σύστημα «μονών – ζυγών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ