Υμνοι Πούτιν στα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας - iefimerida.gr

Υμνοι Πούτιν στα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας ενώπιον στελεχών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, εξήρε το έργο της στην αποτροπή σχεδίων εκατοντάδων ξένων πρακτόρων, στην αποτροπή και αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα επαίνεσε τα στελέχη της επειδή κατάφεραν να διαφυλάξουν τα απόρρητα στοιχεία που αφορούσαν τα νέα οπλικά συστήματα στα οποία ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφερθεί στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου.

Αναφερόμενος στη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών, ο Πούτιν είπε ότι «τα χρόνια αυτά όπως γνωρίζετε έχει παρατηρηθεί αύξηση των δραστηριοτήτων των ξένων μυστικών υπηρεσιών», οι οποίες «εργάζονται επιμελώς στην Ρωσία, χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, την κατασκοπευτική τεχνική και την τεχνολογική κατασκοπεία». Επεσήμανε μάλιστα ότι «μόνο το τελευταίο έτος, αποτράπηκαν οι ενέργειες 72 στελεχών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και 397 πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών».

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις που λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να παρέμβουν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σ αυτές.

Ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του αυτή εξήρε τη δράση των μυστικών υπηρεσιών κατά της τρομοκρατίας και επεσήμανε ότι την τελευταία εξαετία μειώθηκαν οι τρομοκρατικές ενέργειες. Χαρακτηρίζοντας «θετική τάση» την εξέλιξη αυτή είπε ότι «εάν το 2012 είχαν καταγραφεί 316 ενέργειες, το 2014 είχαν καταγραφεί 84 και πέρυσι 25, το 2017 αποτράπηκαν 68 τρομοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων 25 τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί τη συνεργασία με όλες τις χώρες, ακόμη και με εκείνες με τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες σε άλλα ζητήματα, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο των απειλών στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας παραμονές των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ