90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ ολοκληρώθηκε, με τα φαβορί να κερδίζουν στις περισσότερες κατηγορίες.

Νικητής της βραδιάς που απολαύσαμε στην Cosmote TV, η ταινία «Η Μορφή του Νερού», η οποία απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, με τα σημαντικότερα αυτά της Καλύτερης Ταινίας και της Σκηνοθεσίας. Απέσπασε ακόμη τα Οσκαρ Σκηνικών και Πρωτότυπης Μουσικής.

Η «Δουνκέρκη», όπως όλοι περίμεναν, κέρδισε στις τεχνικές κατηγορίες (εφέ κ.λπ.).

Το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Γκάρι Όλντμαν για την ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα» και το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Φράνσις Μακντόρμαντ για τις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».

Πάντως, πέρα από τα φαβορί υπήρξαν και οι εξαιρέσεις. Οπως, για παράδειγμα, η νίκη του «Icarus» στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και της ταινίας «The Silent Child» στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους. Πραγματική έκπληξη και το Οσκαρ Πρωτότυπου Τραγουδιού, το οποίο πήγε στο «Remember Me» της ταινίας «Coco».

Δείτε πώς κατέγραψε live το iefimerida τη μεγάλη φετινή απονομή

06:48 Ο Ντελ Τόρο τσέκαρε τον φάκελο...

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, ο Μεξικανός σκηνοθέτης πήρε τον φάκελο με το αποτέλεσμα και τον... κοίταξε για να σιγουρευτεί ότι είναι ο ίδιος νικητής, δείχνοντάς τον στη συνέχεια στο κοινό.

06:45 Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στη «Μορφή του Νερού» !

Η ταινία «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό και αλληγορικό παραμύθι με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Όταν ήμουν παιδί στο Μεξικό, έβλεπα ταινίες του κλασικού σινεμά. Κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μου είπε, αν ανέβεις απόψε στη σκηνή, να νιώσεις μέρος αυτής της κληρονομιάς και να είσαι περήφανος. Αφιερώνω το βραβείο στους νέους, που μας δείχνουν πώς γίνονται τα πράγματα, σε όλες τις χώρες. Μεγαλώνοντας στο Μεξικό, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό -- αλλά μου συνέβη. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία για να μιλήσετε για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, μπορείτε να το κάνετε. Αυτή είναι μια πόρτα, κλοτσήστε την και μπείτε!», είπε στον ευχαριστήριο λόγο του ο σκηνοθέτης.

Η ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη επικράτησε ανάμεσα στις υπόλοιπες οκτώ υποψήφιες: τις Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα, Τρέξε! του Τζόρνταν Πιλ, Lady Bird της Γκρέτα Γκέργουιγκ, Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου του Λούκα Γκουαντανίνο, Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν, Η πιο Σκοτεινή Ώρα του Τζο Ράιτ, The Post: Απαγορευμένα Μυστικά, του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας 'Αντερσον.

Η Μορφή του Νερού, που είχε συνολικά 13 υποψηφιότητες, κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, ανάμεσά τους τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

06:40 Στην Ακαδημία έχουν χιούμορ...

Μετά την περσινή γκάφα με την λάθος ανακοίνωση, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απέδειξε ότι έχει χιούμορ, επιλέγοντας για δεύτερη χρονιά τον Γουόρεν Μπίτι και τη Φέι Ντάναγουεϊ να παρουσιάσουν ξανά το Βραβείο για την Καλύτερη Ταινία -- αυτή τη φορά σωστά.

06:34 Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Φράνσις Μακντόρμαντ για την ταινία «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».

06:24 Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Γκάρι Ολντμαν για την ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα».

06:13 Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο βραβείο, το Οσκαρ Σκηνοθεσίας

Τελικά δεν έγινε η ανατροπή. Δεν το κέρδισε η Γκρέτα Γκέργουικ αλλά το απόλυτο φαβορί, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για την ταινία «Η Μορφή του Νερού», ένα σκοτεινό, αλληγορικό παραμύθι με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962.

«Είμαι μετανάστης, σαν τον Αλεχάντρο, τον Γκαέλ, τη Σάλμα και τα τελευταία 25 χρόνια ζω σ' ένα κόσμο που είναι παντού. Νομίζω το ωραιότερο πράγμα είναι να σβήνουμε τα όρια. Το 2014 είχα μια τρελή ιδέα για έναν αμφίβιο θεό και μία μουγκή γυναίκα και κάποιοι πίστεψαν ότι αυτή η ταινία ήταν σίγουρο στοίχημα. Ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου», είπε ο Ντελ Τόρο παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Σημειώνεται ότι για τη Μορφή του Νερού, ο 54χρονος δημιουργός κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο φετινό φεστιβάλ Βενετίας, βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και Bafta σκηνοθεσίας, ενώ τον τίμησε επίσης το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών. Με το βραβείο αυτό γίνεται ο τρίτος Μεξικανός από το 2014 που παίρνει στο σπίτι του το χρυσό αγαλματάκι, μετά τους Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity) και Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου (Birdman, Η Επιστροφή).

Συνυποψήφιοι του ήταν ο Αμερικανός Πολ Τόμας Άντερσον με την Αόρατη Κλωστή, ο Τζόρνταν Πιλ με το Τρέξε! που βλέπει την καριέρα του ν' απογειώνεται καθώς αυτό το φιλμ φιγουράρει σε όλες τις λίστες των καλύτερων ταινιών της χρονιάς, η Γκρέτα Γκέργουιγκ με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο Lady Bird, το οποίο έσπασε τα ταμεία, τουλάχιστον στο αμερικάνικο box office, ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, καθώς και ο Κρίστοφερ Νόλαν με τη Δουνκέρκη.

05:56 Οσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού

Πραγματική έκπληξη. Το βραβείο πηγαίνει στο Remember Me της ταινίας Coco.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

05:53 Οσκαρ πρωτότυπης Μουσικής

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στον Αλεξάντερ Ντεσπλά για τη μουσική επένδυση στην ταινία «Η μορφή του Νερού».

Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη.

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» ανέφερε ο Ντεσπλά και ευχαρίστησε τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που άφησε τη μουσική του να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του. Τέλος αφιέρωσε το βραβείο στις κόρες του.

Για το συγκεκριμένο βραβείο διαγωνίζονταν επίσης, ο Κάρτερ Μπέργουελ για τη μουσική στην ταινία Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο Χανς Τσίμερ για τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Τζόνι Γκρίνγουντ για τη μουσική στην Αόρατη Κλωστή του Πολ Τόμας Άντερσον και ο Τζον Γουίλιαμς για το Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi του Ράιαν Τζόνσον.

  • 05:49 Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας 

Μετά από 14 υποψηφιότητες ο Ρότζερ Ντίκενς κερδίζει το Οσκαρ Φωτογραφίας για το Blade Runner 2049.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
  • 05:35 Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου

Ανατροπή! Το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στον Τζόρνταν Πιλ για το «Τρέξε». Η πρώτη μεγάλη έκπληξη!

«Σταμάτησα 20 φορές να γράφω αυτή την ταινία, γιατί θεώρησα ότι δεν μπορούσε να γίνει, αλλά πίστεψα ότι αν γυριζόταν, ο κόσμος θα την έβλεπε» ανέφερε ο Τζόρνταν Πιλ ευχαριστώντας τη μητέρα του που τον έμαθε να δείχνει αγάπη ακόμα και μπροστά στο μίσος, αλλά και τους θεατές που αγόρασαν εισιτήριο για να δουν την ταινία.

Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Μάρτιν ΜακΝτόνα για τις Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι, η Γκρέτα Γκέργουιγκ για το Lady Bird, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και η Βανέσα Τέιλορ για την ταινία H Μορφή του Νερού και η Έμιλι Β. Νόρτον και ο Κουμάιλ Ναντζιάνι για το Έρωτας Μετ' Εμποδίων.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
  • 05:32 Οσκαρ καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου

Η πιο ωραία στιγμή μέχρι στιγμής. Το Οσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου στον Τζέιμς Άιβορι για το «Να Με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου». Ο μεγαλύτερος ηλικιακά (90 ετών) νικητής βραβείου Οσκαρ. Μόλις έσπασε ένα ρεκόρ.

«Ο πρώτος μου κανόνας είναι να ευχαριστώ τον συγγραφέα και ο Ασιμάν είναι εδώ απόψε. Όλοι περνάμε τον πρώτο έρωτα, και -ελπίζω- επιβιώνουμε. Ευχαριστώ τον λογικό κι ευαίσθητο σκηνοθέτη μας, Λούκα Γκουαντανίνο», είπε παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο.

Στο παρελθόν ο Τζέιμς Άιβορι ήταν υποψήφιος τρεις φορές, αλλά για Όσκαρ σκηνοθεσίας: για τα φιλμ Δωμάτιο με Θέα (1985), Howards End (1992) και Τ' Απομεινάρια μιας Μέρας (1993).

Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι ήταν οι Άαρον Σόρκιν για το Molly's Game, Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Χ. Γουέμπερ για το The Disaster Artist, Ντι Ρις και Βέρτζιλ Γουίλιαμς για το Mudbound και οι Σκοτ Φρανκ, Τζέιμς Μάνγκολντ και Μάικλ Γκριν για το Logan.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
  • 05:12 Καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους

Η πρώτη έκπληξη της βραδιάς, η πρώτη ανατροπή. Η ταινία The Silent Child κερδίζει το Οσκαρ, ανατρέποντας τα φαβορί.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
  • 05:10 Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους 

Στην ταινία Heaven is a Traffic Janm on the 405.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
  • 05:07 Ο Τζίμι Κίμελ εισέβαλε σε (διπλανό) σινεμά. Παροξυσμός στο κοινό! Μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς. Και δεν είναι μόνος! Μαζί του μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου που μεταφέρουν... φαγώσιμα! Παροξυσμός στο έκπληκτο κοινό. 
  • 04:57 Δύο Οσκαρ μέχρι στιγμής για την Δουνκέρκη, το πολεμικό φιλμ που εντυπωσίασε στις αίθουσες. 
  • 04:56 Οσκαρ Μοντάζ 

Και το Οσκαρ πηγαίνει και πάλι στο φαβορί, στην Δουνκέρκη!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
  • 04:48 Οσκαρ οπτικών εφέ 

Το Οσκαρ πηγαίνει στο... Blade Runner 2049!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
  • 04:40 Οσκαρ Κινουμένων Σχεδίων 

Στην ταινία Coco!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
  • 04:38 Οσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων

Ηρθε η ώρα ο Κόμπι Μπράιαντ να πάρει και το Οσκαρ του! Η ταιία «Dear Basketball» έφυγε με το Χρυσό Αγαλματίδιο!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
  • H «θεά» Τζένιφερ Λόρενς 

Η Τζένιφερ Λόρενς φέτος (μέχρι στιγμής) δεν έπεσε, αλλά δεν κόλλησε να πηδήξει πάνω από καρέκλες...

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12

Jennifer Lawrence sempre espontânea: ao ver Meryl Streep a atriz saiu pulando as cadeiras do Dolby Theatre para ir falar com a diva - tudo isso sem derrubar o drink! Adorei! #Oscars pic.twitter.com/lyejO7yXhu

  • 04:26 Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου

Στην Άλισον Τζάνεϊ, για το «Εγώ, η Τόνια»

Η Άλισον Τζάνεϊ κέρδισε υποδύεται την καταπιεστική μητέρα της αθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ.

Η 59χρονη ηθοποιός χρειάστηκε να παίξει σε πάνω από 100 ταινίες προτού προταθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της για το χρυσό αγαλματίδιο. «Τα έκανα όλα μόνη μου», αστειεύτηκε η Άλισον Τζάνεϊ και ευχαρίστησε τις συνυποψήφιες της, την «οικογένεια της ταινίας», όλους τους συνεργάτες της και την Τζόαν Γούντγουορντ που της έδωσε κουράγιο παλιότερα για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν η Λέσλι Μάνβιλ (Αόρατη Κλωστή), η Μέρι Τζ. Μπλάιτζ (Mudbound), η Λόρι Μέτκαλφ (Lady Bird) και η Οκτάβια Σπένσερ (Η Μορφή του Νερού).

Η Τζάνεϊ είχε ήδη κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ρόλο.

  • 04:23 Οσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 

Το Οσκαρ πάει στην ταινία «Μια φανταστική γυναίκα» (Χιλή), του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Πρόκειται για την δεύτερη υποψηφιότητα της Χιλής: η προηγούμενη ήταν το 2013 με την ταινία Νο του Πάμπλο Λαραΐν. Ο Λέλιο ευχαρίστησε την πρωταγωνίστρια της ταινίας Ντανιέλα Βέγα σημειώνοντας πως ήταν η έμπνευσή του.

Για το συγκεκριμένο βραβείο διαγωνίζονταν επίσης οι ταινίες The Insult του Ζιαντ Ντουεΐρι (Λίβανος), Χωρίς Αγάπη του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ (Ρωσία), Η Ψυχή και το Σώμα της Ίλντικο Ενιέντι (Ουγγαρία) και Το Τετράγωνο του μεγάλου νικητή του περσινού φεστιβάλ Καννών Ρούμπεν Έστλουντ (Σουηδία).

  • Ελεν Μίρεν σε... τηλεμάρκετινγκ

We ❤️ Helen Mirren! #Oscars #jetski pic.twitter.com/Y90t8hAbxO

  • 04:10 Οσκαρ καλύτερων σκηνικών 

Και το Οσκαρ πάει στο φαβορί και πάλι, στη «Μορφή του Νερού».

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 13
  • 04:04 Καμία έκπληξη μέχρι στιγμής, τα Οσκαρ πηγαίνουν στα φαβορί!
90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 14
  • 03:59 Οσκαρ Μίξης Ηχου 

Στην ταινία Δουνκέρκη.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 15
90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 16
  • 03:28 Οσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ 

Και το Οσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ πηγαίνει στην ταινία Icarus, με θέμα το ντόπινγκ.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 17

Συγκεκριμένα, το Icarus του Μπράιαν Φόγκελ και του Νταν Κόγκαν, αναφέρεται στο μεγάλο σκάνδαλο ντοπαρίσματος της Ρωσικής ολυμπιακής ομάδας.

Συγκινημένοι οι δημιουργοί δήλωσαν πως ελπίζουν το ντοκιμαντέρ να «δώσει έναυσμα όχι μόνο για μια καλύτερη γνώση της πραγματικότητας στη Ρωσία, αλλά και της αλήθειας σ' όλο τον κόσμο».

Στην ίδια κατηγορία υποψήφια ήταν επίσης το Abacus: Small Enough to Jail του Στιβ Τζέιμς, το Last Men in Aleppo των Φεράς Φαγιάντ και Στιν Γιοχάνεσεν, το Strong Island του Γιανς Φορντ (παραγωγή του Netflix) καθώς και το Πρόσωπα & Ιστορίες της 89χρονης Γαλλίδας κινηματογραφίστριας Ανιές Βαρντά και του καλλιτέχνη δρόμου JR.

  • 03:31 Οσκαρ Κοστουμιών 

Και το Οσκαρ πάει στους υπευθύνους Κοστουμιών της ταινίας «Η Αόρατη Κλωστή».

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 18

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy) στις 4 Μάρ, 2018 στις 7:16 μμ PST

  • 03:25 Οσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών

Και το Οσκαρ πάει στους υπευθύνους μακιγιάζ και μαλλιών της ταινίας «Η Πιο Σκοτεινή Ωρα». Να σημειωθεί ότι ένας από τους νικητές αυτής της κατηγορίας ευχαρίστησε τις... γάτες του!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 19

03:15 Το πρώτο σημαντικό Οσκαρ, Οσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου

Το πρώτο σημαντικό βραβείο της βραδιάς πάει στο μεγάλο φαβορί: Στον Σαμ Ρόκγουελ, για την ταινία «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», όπου υποδύεται έναν βίαιο, ρατσιστή αστυνομικό.

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο Ρόκγουελ αναφέρθηκε στους γονείς που του μετέφεραν την αγάπη τους για το σινεμά, ευχαρίστησε τους συνυποψήφιούς του αλλά και τους συμπρωταγωνιστές του, τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Γούντι Χάρελσον, που «είναι οι ήρωες του», τον σκηνοθέτη της ταινίας Μάρτιν ΜακΝτόνα που δεν «θα ήταν εκεί χωρίς αυτόν», και... όποιον έχει κοιτάξει ποτέ οποιαδήποτε διαφημιστική πινακίδα.

Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονταν επίσης, ο Γούντι Χάρελσον για την ίδια ταινία, ο Γουίλεμ Νταφόε για το The Florida Project, ο Ρίτσαρντ Τζένκινς για τη Μορφή του Νερού αλλά και ο Κρίστοφερ Πλάμερ, που κατάφερε μέσα σε μόλις δέκα μέρες γυρίσματος να αντικαταστήσει επάξια τον Κέβιν Σπέισι (που αντικαταστάθηκε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του) στο Όλα τα Λεφτά του Κόσμου του Ρίντλεϊ Σκοτ.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 20
  • 03:10 Ενα τζετ σκι στη... σκηνή

Η Ελεν Μίρεν παρουσιάζει ένα τζετ σκι στη σκηνή του Dolby Theater.

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 21
  • 03:00 Το πρώτο αστείο του Τζίμι Κίμελ 

Οπως αναμενόταν ο Τζίμι Κίμελ ξεκίνησε να αστειεύεται, καλύτερα να... αυτοσαρκάζεται, από τη σκηνή του Dolby Theater, με τι άλλο; Με τη γκάφα όλων των εποχών, με το λάθος βραβείο που δόθηκε και διορθώθηκε ύστερα από μερικά λεπτά. «Αυτή τη χρονιά, όταν ακούτε το όνομά σας, μην σηκώνεστε αμέσως. Δώστε μας μερικά λεπτά, δεν θέλουμε να την ξανα-πατήσουμε».

  • 01:00 Η προετοιμασία 

Δείτε όλη την προετοιμασία για τα Οσκαρ σε ένα υπέροχο βίντεο.

It's Hollywood's biggest night. This is how it's made. #Oscars pic.twitter.com/DMDb2OCiaS

  • 00:00 Η πρώτη εντυπωσιακή παρουσία στο κόκκινο χαλί είχε ελληνικό χρώμα! 

Η Μαρία Μενούνος εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά φορώντας Celia kritharioti!

90ή απονομή των Οσκαρ -«Η Μορφή του Νερού», ο Γκάρι Ολντμαν και η Φράνσις Μακντόρμαντ οι μεγάλοι νικητές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 22

Πού μπορείτε να δείτε τηλεοπτικά τα Οσκαρ

Απολαύστε την 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ που θα μεταδοθεί απευθείας απόψε στα κανάλια COSMOTE CINEMA.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23.30 μμ). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03.00 η 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ