Τα Τρίκαλα καινοτομούν ξανά- Κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής στα σχολεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα Τρίκαλα καινοτομούν ξανά- Κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής στα σχολεία [εικόνες]

Φωτογραφία: larissanet.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή ενίσχυσε ο Δήμος Τρικκαίων, προχωρώντας, παρουσία των διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στη δωρεάν παραχώρηση 160 κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής.

Τα κιτ που δίνονται (raspberry, arduino, lego), αφορούν παιδιά διαφορετικών ηλικιών και σχέσης με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Τα Τρίκαλα καινοτομούν ξανά- Κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής στα σχολεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, μια παγκόσμια καινοτομία ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, η Smart City. Πρόκειται για ένα πιλοτικό τεχνολογικό εγχείρημα για τους πολίτες, που συνδυάζει τις σύγχρονες ανάγκες και τη μελλοντική κατάσταση στις πόλεις, με εργαλείο τις εξελίξεις στην πληροφορική.

Με τη νέα πρωτοβουλία του δήμου ξεκινά μια νέα εποχή ξεκινά για όλα τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής πραγματικότητας.

Τα Τρίκαλα καινοτομούν ξανά- Κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής στα σχολεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «τα Τρίκαλα μπαίνουν σε μια νέα εποχή. Με την παράδοση των κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού, θα δείξουμε και θα αποδείξουμε, ότι αυτός ο δήμος, αυτή η πόλη, μπορεί να σκέφτεται και να πράττει διαφορετικά. Σκοπός μας είναι, τα σχολεία μας να γίνουν ακόμη πιο σύγχρονα και να προσφέρουμε στους μαθητές μας έναν νέο τρόπο σκέψης, έναν νέο τρόπο αντίληψης, σε μία επόμενη ημέρα της Παιδείας στην πόλη, το δήμο μας και τη χώρα».

Τα Τρίκαλα καινοτομούν ξανά- Κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής στα σχολεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εικόνες: larissanet

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ