Ακροδεξιός ηγέτης ζητά την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ - iefimerida.gr

Ακροδεξιός ηγέτης ζητά την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ

Ολλανδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ευρώ δεν είναι προς το συμφέρον του ολλανδικού λαού», δήλωσε ο Γκεερτ Γουίλντερς, ο ηγέτης του ακροδεξιού λαϊκίστικου κόμματος ζητώντας την επάνοδο της Ολλανδίας στο εθνικό της νόμισμα.

Ο ακροδεξιός ηγέτης έκανε αυτή τη δήλωση μετά την παραλαβή της έκθεσης της Lombard Street Research η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Κάτω Χώρες παρεμποδίζονται από τη συμμετοχή τους στο ευρώ, και ότι μια ενδεχόμενη σωτηρία της ΟΝΕ θα κόστιζε πάνω από 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει τη νομισματική ένωση ζωντανή τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Αν οι πολιτικοί στη Χάγη διαφωνούν με την έκθεσή μας, ας πανε σε δημοψήφισμα. Αφήστε τον ολλανδικό λαό να αποφασίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γούίντερ μπορεί να μην είναι μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά με το ένα έκτο των εδρών που κατέχει είναι απαραίτητος προκειμένου να εγκριθούν τα νομοσχέδια στην Ολλανδική Βουλή.

Σύμφωνα με την μελέτη, το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει στη σημερινή του μορφή παρά μόνο αν δημιουργηθεί ευρωομόλογο. Παράλληλα η «έκθεση» βλέπει «διαπραγματεύσιμη έξοδο» της Ελλάδας στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ