Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Paolo Cognetti στο Μέγαρο Μουσικής

Ο βραβευμένος Ιταλός συγγραφέας Paolo Cognetti επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Megaron Plus. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό και θα συνομιλήσει μαζί του η μεταφράστρια Άννα Παπασταύρου που έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βραβευμένο μυθιστόρημά «Τα οχτώ βουνά» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 7 το βράδυ (Β. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5.30 το απόγευμα.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 0
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 1

Η Έλενα Χουζούρη στο Free Thinking Zone

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Free Thinking Zone παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Έλενας Χουζούρη «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ». Με την Έλενα Χουζούρη συνομιλεί ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης. Στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 7 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 2

Η Ευτυχία Γιαννάκη στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο

Οι εκδόσεις Ίκαρος και το Booktalks παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη «Αλκυονίδες μέρες». Με την Ευτυχία Γιαννάκη συνομιλεί ο συγγραφέας Αλέξανδρος Στεργιόπουλος. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, 7.30 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 3

Μικρό Πανεπιστήμιο στην Ιπποκράτους | Θάνος Βερέμης: Ο διχασμός του 1915

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν μια σειρά διαλέξεων όπου κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν για θέματα που απασχολούν τους πολίτες σήμερα.

Ο ιστορικός Θάνος Βερέμης θα δώσει διάλεξη με θέμα τον Εθνικό Διχασμό. Τα θέματα της ομιλίας: Ο ρόλος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, Οι αρχές του διχασμού, Τα αίτια και τα χρονικά του όρια, Η εξάπλωσή του από τον χώρο της πολιτικής στην κοινωνία. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Άντζη Σαλταμπάση στον Σπόρο στην Κηφισιά

Η Άντζη Σαλταμπάση θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Μπερλίν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Γ. Δροσίνη 7, Κηφισιά)

Ο Κώστας Λογαράς στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Λογαρά «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο». Με τον Κώστα Λογαρά θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης. Την βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Νίκος Τουλιάτος. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 4

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Νίκος Χασαπόπουλος στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Ευριπίδης παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ. Άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017) όπως τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Μπακογιάννης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 5

Ο Ανδρέας Στάικος στο Λεξικοπωλείο

Οι εκδόσεις Άγρα και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Ανδρέα Στάικου «Τα άτακτα κορίτσια». Για το έργο του Ανδρέα Στάικου θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου και ο κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής Χρήστος Λάζος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7.30 το βράδυ (Στασινού 13, Αθήνα)

Συναντήσεις με Συγγραφείς στον Ιανό | Έρση Σωτηροπούλου

Η Έρση Σωτηροπούλου συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου. Μια συζήτηση για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Γιάννης Μεταξάς στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιάννη Μεταξά «Μετά όμως, μετά…». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Τάσος Γουδέλης και ο ποιητής και δημοσιογράφος Κώστας Καναβούρης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β.&.Μ. Θεοχαράκη, στις 8.30 το βράδυ. Πέρας προσέλευσης 8.15 μ.μ. (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα)

Ο Αριστείδης Χατζής στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αριστείδη Χατζή «Επιχειρήματα Ελευθερίας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στάθης Ν. Καλύβας, καθ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ο Αλέξανδρος Σκούρας, πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και ο Σταύρος Τσακυράκης, καθ. Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του συγγραφέα Αριστείδη Χατζή με την διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, Νόνη Καραγιάννη. Στο Public café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

«Μεγάλες Αφηγήσεις» στον Χώρο Τέχνης Λείριον στο Χολαργό

Μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στη σειρά κλασικής λογοτεχνίας «Μεγάλες Αφηγήσεις» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ο επιμελητής της σειράς και συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και η υπεύθυνη της ξένης λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο Ειρήνη Χριστοπούλου μάς συστήνουν αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έσπασαν το φράγμα του χρόνου και εξηγούν γιατί αξίζει να διαβάζονται από όλους ως μέρος μιας συναρπαστικής επικαιρότητας που μας αφορά. Μαζί τους η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου που θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία. Στον Χώρο Τέχνης Λείριον, στις 8 το βράδυ (Σαρανταπόρου 25, Χολαργός)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφείς Αθήνα συναντήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ