Οι αρχές αναζητούν τα αίτια του ναυαγίου στην Ελευσίνα - iefimerida.gr

Οι αρχές αναζητούν τα αίτια του ναυαγίου στην Ελευσίνα

Οι αρχές αναζητούν τα αίτια του ναυαγίου στην Ελευσίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταθέσεις των μελών του πληρώματος του εφοδιαστικού πλοίου «Αλφα 1», το οποίο βυθίστηκε στον κόλπο της Ελευσίνας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση για τα αίτια του περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 48χρονος πλοίαρχος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βύθιση του σκάφους ενδέχεται να οφείλεται στην πρόσκρουσή του σε παλαιότερο ναυάγιο. Ωστόσο αναμένεται να διεξαχθούν έρευνες στο σημείο όπου πιθανότατα προσέκρουσε το πλοίο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει σήμανση ναυαγίου ή αν έχει μετακινηθεί.

Στο σημείο του ναυαγίου έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων μαύρων πετρελαιοειδών αλλά και περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων διάσπαρτων αυτοδιαλυόμενων ιριδιζουσών κηλίδων, η οποία ήδη αντιμετωπίζεται από ιδιωτικές εταιρείες. Εξάλλου ιδιώτες δύτες πραγματοποίησαν σφράγιση των επιστομίων στο πλοίο για αποφυγή περαιτέρω επέκτασης της ρύπανσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η άμεση απάντληση του φορτίου καυσίμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ