Πηγές ΝΔ για Νοvartis: «Ναι» στην προανακριτική, «όχι» στη σκευωρία

To αποτέλεσμα της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή και την απόφαση να στηθούν τελικά δέκα κάλπες σχολιάζουν πηγές της ΝΔ.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έκανε εξ αρχής, τάσσεται υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση προκειμένου να «αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο ότι οι βουλευτές της θα ψηφίσουν «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου «να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση».

Επιπροσθέτως, τονίζουν πως «όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους».

Αναλυτικά όσα σημειώνουν οι αρμόδιες πηγές της ΝΔ:

«Στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους».

Μαξίμου: Προφάσεις εν αμαρτίαις επειδή φοβούνται

Απαντώντας στους κύκλους της ΝΔ, πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει τη συσκότιση του σκανδάλου, αλλά και ότι φοβάται ακόμα και την κρίση των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία.

Αναλυτικά το non paper Μαξίμου

«Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως για ακόμη μία φορά κρύβεται πίσω από προσχήματα επί της διαδικασίας για να εμποδίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis. .

Επιμένει στο πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά αίτημα να στηθεί μία κάλπη για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είναι δέκα.

Με τη στάση αυτή όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν επιβεβαιώνει μόνο ότι επιδιώκει τη συσκότιση του σκανδάλου, αλλά και ότι φοβάται ακόμα και την κρίση των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά προφάσεις εν αμαρτίαις για να μην προσέλθουν στις κάλπες οι βουλευτές του. Προφανώς θα έχει τους λόγους του να φοβάται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ