Μακαρόνια απλά με σκόρδο και παρμεζάνα - iefimerida.gr

Μακαρόνια απλά με σκόρδο και παρμεζάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απλό είναι γευστικό, ισχύει για την μαγειρική. Με τρία βασικά υλικά γίνεται η καλύτερη μακαρονάδα.


Υλικά

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια (όμορφο σχήμα)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ζωμούς (λαχανικών ή κότας)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι γάλα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Ενα ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
Μακαρόνια απλά με σκόρδο και παρμεζάνα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα λίτρο καυτό νερό λιώστε τους κύβους καλά, ανακατέψτε
  • Θα κάνουμε τη συνταγή one pot (όλα μαζί): Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και το μισό νερό με τους κύβους
  • Βάλτε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά
  • Ανακατέψτε συχνά τα μακαρόνια, προσθέστε νερό (με κύβους) όσο χρειάζεται
  • Μέχρι να βράσουν, τα μακαρόνια θα διώχνουν τα υγρά και θα χυλώνουν, με κρέμα
  • Οταν βράσουν τα μακαρόνια, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι
  • Σερβίρετε αμέσως, είναι νοστιμότατα!
Μακαρόνια απλά με σκόρδο και παρμεζάνα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ