O Λαυρεντιάδης ζητά απ' τον Εισαγγελέα λίγες μέρες για να βρει 80 εκ. ευρώ - iefimerida.gr

O Λαυρεντιάδης ζητά απ' τον Εισαγγελέα λίγες μέρες για να βρει 80 εκ. ευρώ

O Λαυρεντιάδης ζητά απ' τον Εισαγγελέα λίγες μέρες για να βρει 80 εκατ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίστωση χρόνου στην υπόθεση της Proton Bank, ζητά από τον Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης καθώς αιτείται «πάγωμα της σε βάρος του ποινικής διαδικασίας»προκειμένου να επιστρέψει στη νέα τράπεζα ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επιχειρηματίας υπέβαλλε επίσημο έγγραφο στον κ. Δραγάτση -το υπογράφει ο ίδιος και οι δυο συνήγοροί του- με το οποίο ζητεί να καθυστερήσει για λίγο η διαδικασία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της τράπεζας, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, προς εταιρίες συμφερόντων του, καθώς, όπως υποστηρίζει, ήδη κινεί τις διαδικασίες επιστροφής 80 εκατομμυρίων ευρώ στη νέα Proton.

Στο κατατεθέν έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως επειδή ο επιχειρηματίας «επιθυμεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα προτίθεται να καταθέσει ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ στη Νέα Proton Bank για τη διασφάλιση της λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των χρεών εταιριών που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας».

Ετσι, ο κ. Λαυρεντιάδης ζητεί ουσιαστικά να καθυστερήσει κάποιες ημέρες, «μέχρι να καταστεί δυνατή η κατάθεση του ανωτέρω ποσού» η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών για τέσσερα κακουργήματα: Απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση.

Το πόρισμα του κ. Δραγάτση, με το οποίο ζητείται η άσκηση ποινική δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας προς εταιρίες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος 28 προσώπων, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Ο κ. Πεπόνης, προς τον οποίο θα διαβιβαστεί και το αίτημα Λαυρεντιάδη, είναι αυτός που θα κρίνει αν και πόσος χρόνος θα παραχωρηθεί στον επιχειρηματία πριν καταστεί κατηγορούμενος και μάλιστα με κατηγορίες που είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου».

Ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει καταβάλλει 51 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα με την έναρξη της έρευνας, προκειμένου να εξασφαλίσει ακαταδίωκτο, μέ βάση νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2010.
Λίγες ημέρες πριν την υποβολή του πορίσματος Δραγάτση, η πλευρά του επιχειρηματία είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει χρήματα στη νέα τράπεζα, πλην όμως ζήτησε αποδέσμευση των λογαριασμών του, συνολικού ποσού 160 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ελβετία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ