Αυξημένη η βία στα σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης - iefimerida.gr

Αυξημένη η βία στα σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης

Υπουργείο Παιδείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δράσεις κατά του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, καθιερώνοντας σε αυτό το πλαίσιο την 6η Μαρτίου ως «Ημέρα κατά της σχολικής βίας».Όπως έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση του υπουργείου, αύριο σε όλα τα σχολεία της χώρας θα παραχωρηθεί ένα δίωρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μικρής διάρκειας βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

Στις 11, αύριο το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».Με τη φράση «Σε περιόδους κρίσης, καταγράφονται καθημερινά αλλαγές συμπεριφοράς. Κι αυτό αφορά στη βία μεταξύ των παιδιών στα σχολεία, αφορά στη σωματική, αλλά και την ψυχολογική βία που στιγματίζει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή», η υπουργός Παιδείας άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η ίδια αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων και δικτύων για τις δράσεις πρόληψης της βίας στα σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ