Δεν τίθεται θέμα έλλειψης πετρελαίου σε στρατοπεδα και ΙΚΑ - iefimerida.gr

Δεν τίθεται θέμα έλλειψης πετρελαίου σε στρατοπεδα και ΙΚΑ

Δεν τίθεται θέμα έλλειψης πετρελαίου σε στρατοπεδα και ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις έγγραφες απαντήσεις τους, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στα στρατόπεδα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, αντικρούοντας τις αναφορές βουλευτών, ότι τα παραπάνω λειτουργούν σε συνθήκες ψύχους.

Σε έγγραφο του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι «μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει διακοπεί το ρεύμα εφοδιασμού σε καύσιμα προς τα ανεφοδιαστικά κέντρα (Μονάδες ΕΜ) και ουδέποτε έχει αναφερθεί διακοπή του ρεύματος εφοδιασμού σε καύσιμα από Μονάδα του Ελληνικού Στρατού».

Αντίστοιχα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ενημερώνει ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης του συνόλου των διοικητικών και υγειονομικών επαρχιακών μονάδων, ενέκρινε πίστωση ποσού 2.966.234 ευρώ για το σύνολο των μονάδων, για τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι 30.04.2012.

Ο κ. Κουτρουμάνης θυμίζει, πάντως, ότι από 1.1.2012 οι περιφερειακές υπηρεσίες υγείας των ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου είναι αρμοδιότητα της κάθε μονάδας υγείας ΕΟΠΥΥ ξεχωριστά να μεριμνήσει για την ανάδειξη προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης.

Όσον αφορά στις επισημάνσεις ελλείψεων πετρελαίου στα σχολεία, το υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφό που διαβιβάστηκε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, έχει ενημερώσει ότι όλοι οι δικαιούχοι δήμοι της χώρας, επιχορηγήθηκαν για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τους με ποσό ύψους 100.000.000 ευρώ για το 2011, ενώ για το 2012 επιχορηγήθηκαν με 20.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ