Βενιζέλος: «Τις συνεργασίες θα τις υποδείξει ο ελληνικός λαός» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Τις συνεργασίες θα τις υποδείξει ο ελληνικός λαός»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα οικονομικά θέματα, κάνωντας λόγο για εθνική ήττα της Ελλάδας και προσπάθεια ανόρθωσης της εθνικής υπερηφάνειας και ανεξαρτησίας.

Σε εμφάνισή του στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο τέλος ακινήτων τονίζοντας πως δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνοντας πως η Διοίκηση θα συμμορφωθεί με το περιεχόμενό της όταν αυτό εκδοθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως μετά από εντολή του, η ΔΕΗ δεν κόβει την παροχή ρεύματος σε νοικοκυριά που αντικειμενικά αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το τέλος ως «δίκαιο και αναλογικό μέτρο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε πως «ο ιδρώτας των Ελλήνων είναι επενδεδυμένος στα ακίνητα, με τις περιουσίες των ιδιωτών να ξεπερνούν το 400% του ΑΕΠ».

«Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε να διασώσουμε τη χώρα και κατά συνέπεια την ακίνητη περιουσία των πολιτών. Στα πλαίσια των ακραίων συνθηκών που ζούμε είναι αυτονόητη η χρήση και έμμεσων μηχανισμών προκειμένου να έχουμε σημαντικά έσοδα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ειδική αναφορά έγινε και στην λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες, όπου ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους δεν έχει τη δυνατότητα να συλλέξει όλες τις οφειλές ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως ποτέ άλλωτε δεν υπήρξαν τόσες πολλές συλλήψεις και δημοσίευση ονομάτων των μεγαλοοφειλετών.

Είμαστε μια κοινωνία γεμάτη εξαιρέσεις. Αυτό θέλουμε και πρέπει να διορθώσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το κύμα φυγής των καταθέσεων ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι καταθέσεις που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες αγγίζουν τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η ολοκλήρωση του PSI και η νέα συμφωνία με τους εταίρους μας επιτρέπουν την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και εγγυώνται την ασφάλεια του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως υπήρξαν πολιτικοί που με τις δηλώσεις τους τρομοκράτησαν τον κόσμο, επισημαίνοντας πως «η οικονομική ψυχολογία δεν είναι αέρας» και μόνο αν αυτή βελτιωθεί θα αλλάξει η εικόνα της οικονομίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε «εθνική ήττα» από την οποία πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια πορεία οικονομικής και εν τέλει εθνικής απελευθέρωσης και υπερηφάνειας.

«Η μάχη και το παιχνίδι για το μέλλον της Ελλάδας θα παιχτεί στην αλήθεια και την ειλικρίνια. Ωστόσο για να επικαλεστείς την αλήθεια πρέπει πρωτίστως να την γνωρίζεις», σημείωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για ένα φαύλο κύκλο δημαγωγίας και λαϊκισμού που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο.

Aπαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που την ημέρα των εκλογών θα είναι αυτός που θα υποδείξει στις πολιτικές δυνάμεις το πως θα κυβερνηθεί η χώρα».

Μάλιστα ο υπουργός δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του εναντίον των δυνάμεων εκείνων που κάνουν «πολιτικό συνδικαλισμό» παριστάνοντας ότι αποδέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά όχι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ