Εξελίξεις: Η ENI-TOTAL δεν αποκλείει να διακόψει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Εξελίξεις: Η ENI-TOTAL δεν αποκλείει να διακόψει τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ο CEO της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι-Φωτογραφίες: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και η απόφαση της Αγκυρας να μπλοκάρει πλοίο με γεωτρύπανο της ENI έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ – TOTAL.

«Είμαστε έκπληκτοι, δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο CEO της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι μιλώντας στον ανταποκριτή του Rainews24 στο Κάιρο αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί «είμαστε πολύ μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου και σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. «Πιθανόν η ένταση που προκλήθηκε έχει άλλα κίνητρα, παρατήρησε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα. Ομως είμαι έκπληκτος γιατί είμαστε μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ