fbpx Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο
12|02|2018 | 16:07

Μια εύκολη μακαρονάδα, ιδιαίτερα γευστική. Η σάλτσα «ανεβαίνει» με τσίλι και λευκό κρασί.

Υλικά

  • Ενα πακέτο σπαγγέτι
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 200 γραμμάρια σάλτσα-πουρέ ντομάτας
  • Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα και προσθέστε τα μισά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • Οταν πάρουν χρώμα, χωρίς να καούν, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και τον βασιλικό και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί και ελάχιστο νερό και αφήστε τη σάλτσα σας να βράσει για 15 λεπτά, με μισή κουταλίτσα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  • Στο μεταξύ, βάλτε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε πυρεξάκι, κομμένα στα δύο, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καυτό φούρνο (220 βαθμούς) για 6-8 λεπτά
  • Βράστε τα σπαγγέτι, όπως λένε οι οδηγίες και σουρώστε τα
  • Οταν σερβίρετε, αναμείξτε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, τοποθετήστε στην πιατέλα και προσθέστε τα ψητά ντοματίνια -Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, τριμμένη

Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ