Πρώτη η ΝΔ με 28% και πτώση, ισοψηφούν με 11% ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ - iefimerida.gr

Πρώτη η ΝΔ με 28% και πτώση, ισοψηφούν με 11% ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Εννέα κόμματα στη Βουλή «δείχνει» νέα δημοσκόπηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ριζικά διαφορετική θα είναι η εικόνα της νέας Βουλής, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, καθώς στο Σώμα αναμένεται να εκπροσωπηθούν εννέα κόμματα χωρίς κανένα να έχει την αυτοδυναμία.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως απώλειες τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, κι ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%. Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστα μικρότερα της μονάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ