Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα

Μέσω τηλεδιάσκεψης το σημερινό έκτακτο EWG/ Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πρόοδος σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα μπει στο επίκεντρο του έκτακτου EuroWorking Group, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο σημερινό EWG αναμένεται να παρουσιαστεί η Έκθεση Συμμόρφωσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τηλεδιάσκεψη θα προετοιμάσει τη Σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας, στην οποία πρώτο θέμα θα είναι η Ελλάδα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήριζαν καλό το κλίμα που υπάρχει.

Στόχος της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι η ολοκλήρωση και της πολιτικής συμφωνίας προκειμένου σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης να καταστεί εφικτή η εκταμίευση ενός πακέτου δόσεων μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να ληφθεί επί της αρχής από το Eurogroup, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να λάβει την επίσημη απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG τελεδιάσκεψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ