Η Ελλάδα πρώτο θέμα στo Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου -Στο επίκεντρο τα προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Η Ελλάδα πρώτο θέμα στo Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου -Στο επίκεντρο τα προαπαιτούμενα

Πρώτο θέμα το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της συνόδου του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, καθώς θα εξεταστεί η πρόοδος στην τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως αναφέρει η ατζέντα της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, στην τελευταία συνάντηση το Eurogroup είχε καλωσορίσει την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών. Οι υπουργοί είχαν επίσης χαιρετίσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και την καλή συνεργασία με την Αθήνα.

Μετά την τεχνική συμφωνία, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Στα θέματα του Eurogroup συγκαταλέγονται επίσης, μεταξύ άλλων, ο διορισμός του προέδρου του EuroWorking Group και η παρακολούθηση της Πορτογαλίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από το Eurogroup θα γίνει έκτακτο Euro Working Group, στο οποίο θα παρουσιαστεί η έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής. Σε αυτό θα καταγράφεται το κατά πόσο η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Ελλάδα 22 ιανουαρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ