Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια - iefimerida.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έμπρακτη τους.... μεταμέλεια απέδειξαν χθες εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στις 12 Φεβρουαρίου είχαν καταψηφίσει το άρθρο 1 του νέου Μνημονίου για τα εργασιακά (κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.

Ψηφίζοντας «ναι» στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για την άρση της τιμωρίας τους, σε αντίθεση με τους 22 που είχαν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης τους στην ίδια ψηφοφορία.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο (Ηλείας), Βασίλη Κεγκέρογλου (Ηρακλείου) Χρύσα Αράπογλου (Α' Θεσσαλονίκης), Δημήτρη Κουσελά (Μεσσηνίας), Δημήτρη Καρύδη (Α' Πειραιά), Μαρία Μίχου (Πιερίας) και Μιχάλη Τζελέπη (Σερρών).

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην τους επιβάλλει κυρώσεις, έπειτα από «παράσταση διαμαρτυρίας» αρκετών βουλευτών αποφάσισε να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και να τους παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου προϊδέαζαν ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση των «9» αλλά χωρίς να προσδιορίζουν το πότε θα «αποκατασταθούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ