Το Κρεμλίνο τάζει iPhone στους Ρώσους για να ψηφίσουν -Επαθλο για τις καλύτερες selfies στις κάλπες

Το Κρεμλίνο κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δελεάσει τους Ρώσους να πάνε να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου. Σε τέτοιο βαθμό, που τους τάζει iPhone και iPad.

Τις συσκευές θα κερδίσουν όσοι βγάλουν τις καλύτερες selfie στα εκλογικά κέντρα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση προκειμένου να δημιουργηθεί μία «ατμόσφαιρα γιορτής» την ημέρα της προσφυγής στις κάλπες, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση. Την πληροφορία για αυτόν τον διαγωνισμό δημοσίευσε το ρωσικό RBC, επικαλούμενο έγγραφο του Κρεμλίνου.

Δεν είναι το μόνο περίεργο μέτρο για τις εκλογές. Πιθανότατα στα εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν οικογενειακά παιχνίδια όπως «μάντεψε τη λέξη», τεστ για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες ή μη δεσμευτικά δημοψηφίσματα με θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές και τους γονείς τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, για τέταρτη θητεία, στις εκλογές της 18ης Μαρτίου. Ομως, το Κρεμλίνο λέγεται πως ανησυχεί ότι θα υπάρξει μικρή συμμετοχή, εξαιτίας της απάθειας των ψηφοφόρων και της έλλειψης ανταγωνισμού.

Μάλιστα, αξιωματούχοι του Κρεμλίνου φέρονται να έχουν λάβει την εντολή να διασφαλίσουν ότι ο Πούτιν θα εξασφαλίσει τουλάχιστον το 70% των ψήφων, με συμμετοχή 70% στις εκλογές. Από την άλλη, επικριτές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι η προσπάθεια για να πάνε οι Ρώσοι να ψηφίζουν θυμίζουν τις σοβιετικές τακτικές, που συνήθως πωλούνταν κρέας και λαχανικά- τα οποία ήταν σε έλλειψη- στα εκλογικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Εκλογές Βλάντιμιρ Πούτιν iPhone

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ