ΠΟΜΙΔΑ: Χαριστική βολή η εφαρμογή της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων - iefimerida.gr

ΠΟΜΙΔΑ: Χαριστική βολή η εφαρμογή της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων

ΠΟΜΙΔΑ: Χαριστική βολή η εφαρμογή της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H εφαρμογή της «πρότασης» για αυτοτελή φορολόγηση των μισθωμάτων με ενιαίο συντελεστή 20% θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Αν στα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δηλαδή, στην άυξηση του φορολογικού συντελεστή στο 45%, στην προκαταβολή του φόρου εισοδήματος για το επόμενο έτος σε ποσοστό 55% επί του φόρου, στον διπλασιάσμό του συμπληρωματικού φόρου για τα επαγγελματικά μισθώματα που φθάνει πλέον στο 3%, στην κατάργηση κάθε έκπτωσης για τη συντήρηση των ακινήτων, στο γεγονός ότι πλεόν δεν αφαιρείται ο ΕΕΤΗΔΕ από το φορολογητέο ποσό των μισθωμάτων και αυξήθηκε ο ΦΑΠ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 200.000 ευρώ, επιβληθεί και αυτό της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων με ενιαίο συντελεστή 20%, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, θα γίνεται πλέον λόγος για «καταλήστευση» των ιδιοκτητών και ειδικά των μικροϊδιοκτητών, που έχουν κάποιο χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα από μισθώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ