fbpx Κέικ με τζίντζερ και σοκολάτα (με εγγύηση γεύσης) | ΖΩΗ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΖΩΗ

Κέικ με τζίντζερ και σοκολάτα (με εγγύηση γεύσης)

Κέικ με τζίντζερ και σοκολάτα (με εγγύηση γεύσης)
27|04|2011 | 11:08

Μια αμερικάνικη συνταγή «πειραγμένη» από τον Dan Lepard της Guardian, με δοκιμασμένο αποτέλεσμα, για να συνοδέψει την τηλεοπτική γαμήλια τελετή. Είναι ιδανικό για τσάι και… καλύτερο απ’ ό,τι ακούγεται.

 

Η σοκολάτα που προτείνει ο Dan είναι Green & Black dark 70%, αλλά μια χαρά κάνει κι οποιαδήποτε 70%. Το γλασέ τζίντζερ υπάρχει έτοιμο στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν δεν το βρεις, φτιάχνεται πολύ εύκολα βράζοντας κομματάκια τζίντζερ σε σιρόπι και στραγγίζοντάς τα.    

 

Τα υλικά:

100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

200 γρ. ζάχαρη (άσπρη)

125 γρ. τυρί φιλαδέλφεια (με πλήρη λιπαρά)

3 μέτρια αυγά

1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας (ή δύο «βανίλιες» σε σκόνη)

50 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

1 κουταλιά σούπας τριμμένο τζίντζερ

75 γρ. γλασαρισμένο τζίντζερ σε κομματάκια

125 γρ. πικρή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλιές σούπας μπέικιν’ πάουντερ

 

Για το γλάσο

75 γρ. παχύρευστη κρέμα γάλακτος (με πλήρη λιπαρά)

200 γρ. ζάχαρη (άσπρη)

Λιωμένη σοκολάτα  

Βουτυρώστε καλά και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλας σε μια μακρόστενη φόρμα 17 εκατοστών, με το χαρτί να εξέχει μερικά εκατοστά από κάθε πλευρά. Ανάψτε το φούρνο στους 180ο C.

Χτυπήστε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μίγμα και προσθέστε το τυρί συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενωθούν καλά στο μίγμα και στη συνέχεια ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τελευταία μπαίνει η σοκολάτα και μετά το αλεύρι (αν είναι για όλες τις χρήσεις χρειάζεται κοσκίνισμα).

Ψήνετε για μία ώρα (ίσως και 70 λεπτά) σε φούρνο χωρίς αέρα, εξαρτάται από το φούρνο, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.  

Χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει συμπαγής μάζα κι αν χρειαστεί προσθέστε μια κουταλιά νερό για να απλώνεται πιο εύκολα. Απλώστε πάνω και στα πλάγια, ρίξτε και τη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τα να στερεοποιηθούν.

Και καλή όρεξη.   

danlepard.com/guardian

ΣΧΟΛΙΑ