Γεννηματά: Η «καθαρή έξοδος» είναι η τρίτη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Γεννηματά: Η «καθαρή έξοδος» είναι η τρίτη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «παραμύθι» χαρακτήρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

«Ολη αυτή η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την καθαρή έξοδο, είναι ένα παραμύθι που φαίνεται πως δεν έχει ακροατές» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Είναι η τρίτη προσπάθεια εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό. Η πρώτη ήταν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα τα διαγράψουν όλα με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Η δεύτερη προσπάθεια εξαπάτησης ήταν το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα και η τρίτη προσπάθεια εξαπάτησης είναι η καθαρή έξοδος».

Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε πως «θα έρθει τον Αύγουστο του 2018 να πει ότι βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο και το Γενάρη του 2019 θα κόβει συντάξεις και θα μειώνει το αφορολόγητο» και ξεκαθάρισε ότι «αυτά προκύπτουν από το τέταρτο μνημόνιο που στην πραγματικότητα έχει υπογράψει και το οποίο δεν έχει και χρηματοδότηση».

Εσπευσε δε να σημειώσει ότι «δυστυχώς είναι πολύ δυσκολότερα τα πράγματα από ό,τι προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση».

Κατά την Φώφη Γεννηματά «ο ελληνικός λαός έχει γνώση, έχει κρίση, θα κρίνει με βάση τα καθημερινά του βιώματα, τη δύσκολη καθημερινότητά του, τα αδιέξοδα που βλέπει μπροστά του και πιστεύω ότι η τελική κρίση θα είναι αμείλικτη σε βάρος αυτής της κυβέρνησης».

Διευκρίνισε δε πως «δεν είναι μάταιη η προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια. Απλώς χρειάζεται άλλη κατεύθυνση. Χρειάζεται άλλο σχέδιο».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ «χρειάζεται μια κυβέρνηση που να πιστεύει στις επενδύσεις, που να πιστεύει στη μικρομεσαία επιχείρηση, που να πιστεύει στις δυνατότητες της μεσαίας τάξης. Παράλληλα να πιστεύει ότι το κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να είναι η φιλανθρωπία του κράτους και οι περιστασιακοί μποναμάδες, αλλά να στηριχθούν πραγματικά οι πιο αδύναμοι με μόνιμα μέτρα και όλα αυτά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να τα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία στην πραγματικότητα έχει υπογράψει και μνημόνια διαρκείας».

Για το όνομα των Σκοπίων

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ερωτηθείσα για την ονομασία των Σκοπίων απάντησε πως «δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι της κυβέρνησης, του αποπροσανατολισμού από τα καθημερινά προβλήματα. Η χώρα μας έχει εθνική γραμμή και η εθνική γραμμή της χώρας μιλάει για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Συμπλήρωσε δε ότι το κόμμα θα τοποθετηθεί υπεύθυνα «όταν η κυβέρνηση θα μας φέρει μια συγκεκριμένη πρόταση και όταν θα έχουμε πλήρη ενημέρωση, γιατί αυτή τη στιγμή όλη η συζήτηση στηρίζεται σε φήμες. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης προς εμάς».

Ζήτησε δε « να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση με ονοματολογία δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δεν ασκείται έτσι η εξωτερική πολιτική. Επιτέλους υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε αυτά τα ζητήματα».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 16-18 Μαρτίου στο οποίο «επιδιώκουμε την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης» όπως είπε.

Για το χρόνο εκλογών

Για το χρόνο εκλογών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε ότι «τις εκλογές δεν μπορούμε να τις προκαλέσουμε, εκτιμώ όμως ότι ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα γι’ αυτή την κυβέρνηση. Και όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, επιτείνονται τα αδιέξοδα. Δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία της χώρας».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Οσο για τις μετεκλογικές συνεργασίες επανέλαβε ότι «το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το πει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Εμείς δεν αποφασίζουμε ερήμην του» για να προσθέσει: «Είναι ξεκάθαρο ότι εμμένουμε στην επιλογή για εθνική γραμμή, εθνικό σχέδιο για τον τόπο και εθνική συνεννόηση για την υλοποίησή του. Γιατί για μας συνεργασίες μπορεί να υπάρξουν μόνο πάνω σε ένα προοδευτικό μονοπάτι, με μια προοδευτική, προγραμματική συμφωνία, ένα προοδευτικό εθνικό σχέδιο για τον τόπο. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο Ελλάδα, το οποίο θα το εμβαθύνουμε κι άλλο, θα το εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο στα πλαίσια του συνεδρίου μας».

Επικαλέστηκε μάλιστα το πρόγραμμα για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τόνισε: «Ρωτώ τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ πού συμφωνούν και πού διαφωνούν, γιατί το κέντρο της προσπάθειάς μας αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη. Πρέπει να δημιουργήσουμε δουλειές για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και αυτό γίνεται και με μεγάλες ξένες επενδύσεις που δεν βλέπω να έρχονται. Αλλά κυρίως γίνεται μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης που μπορεί να δώσει δουλειά στην οικογένεια και μπορεί να δημιουργήσει και δουλειές, χιλιάδες δουλειές. εάν έστω μια θέση εργασίας δημιουργηθεί σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που άντεξε στα χρόνια της κρίσης δίνοντάς της φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα. Αυτή είναι η καρδιά του δικού μας προγράμματος και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά, από τις πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και από αυτά που επαγγέλλεται η Ν.Δ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ