Νέα κόντρα Δικαιοσύνης-κυβέρνησης: Ζητούν παράταση στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο - iefimerida.gr

Νέα κόντρα Δικαιοσύνης-κυβέρνησης: Ζητούν παράταση στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών με αφορμή αυτή τη φορά την κατάθεση στη διαβούλευση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θεσμό της διαμεσολάβησης.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του νόμου που ορίζει τον χρόνο της διαβούλευσης, καθώς για το επίμαχο νομοσχέδιο ο συνολικός χρόνος της διαβούλευσης -για να γίνουν οι ανάλογες παρατηρήσεις από δικαστές και δικηγόρους- προσδιορίστηκε σε μόλις 5 ημέρες, με τους δικαστές να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

«Παρά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε μια δραστική σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης σε μόλις πέντε (05) ημέρες (!) και μάλιστα εν μέσω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο να διαλάβει στην έκθεσή του επαρκώς τεκμηριωμένους προς τούτο λόγους…» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση, η οποία ζητεί την παράταση της διαβούλευσης.

Οι δικαστές επιπλέον αντιδρούν και με την ουσία των νομοθετικών διατάξεων για την διαμεσολάβηση, με τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΔΕ να κάνουν λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς, αλλά και ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης, με την μορφή παραδικαστηρίων.

«Είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολλαπλά χαμένος από την εισαγωγή των νέων ρυθμίσεων θα είναι ο οικονομικά αδύναμος πολίτης. Οι επιχειρηματίες – μεσολαβητές θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται αφού παρέχεται νέο προσοδοφόρο πεδίο δραστηριότητας μετά την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και τις άλλες δομές του πρώην κοινωνικού κράτους» τονίζουν και καταλήγουν λέγοντας ότι το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προκάλεσε εχθρικό κλίμα με τους δικαστές για να υλοποιήσει τους επικίνδυνους θεσμικούς ακροβατισμούς της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ενωση Δικαστών κυβέρνηση νομοσχέδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ