Λιβερία: Ο Ζορζ Γουεά κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος πρόεδρος - iefimerida.gr

Λιβερία: Ο Ζορζ Γουεά κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος πρόεδρος

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παλιό μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου Ζορζ Γουεά θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Λιβερίας, καθώς κέρδισε με άνεση τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Με καταμετρημένο το 98,1% των ψηφοδελτίων, ο Γουεά συγκεντρώνει ποσοστό 61,5% και επικρατεί του αντιπάλου του, αντιπροέδρου της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι.

Ο άλλοτε επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μίλαν -και κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» το 1995- είχε κερδίσει και τον πρώτο γύρο των εκλογών συγκεντρώνοντας το 38% των ψήφων.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το ξέσπασμα του αιματηρού εμφυλίου πολέμου (250.000 νεκροί από το 1989 ως το 2003) η αγγλόφωνη χώρα της Δυτικής Αφρικής ετοιμάζεται να βιώσει την πρώτη ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας από μια εκλεγμένη πρόεδρο, την Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ, στον διάδοχό της, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 22α Ιανουαρίου. Η τελευταία δημοκρατική εναλλαγή της εξουσίας στη Λιβερία ήταν το 1944.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβερία ΖΟΡΖ ΓΟΥΕΑ πρόεδρος Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ