Γέμισε η Βαρβάκειος αλλά δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς - iefimerida.gr

Γέμισε η Βαρβάκειος αλλά δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς

Γέμισε η Βαρβάκειος αλλά  δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάμεστη από κόσμο είναι σήμερα από νωρίς το πρωί η Βαρβάκειος αγορά με τους καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν κρέατα για τα γεύματα του Σαββατοκύριακου και θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι ωστόσο να αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα.

Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές κρεάτων και θαλασσινών, σύμφωνα με τους εμπόρους, ωστόσο μεγαλύτερη πτώση τιμών φαίνεται ότι ανέμεναν πολλοί από τους καταναλωτές.

Οι τιμές φέτος είναι κατά 10% χαμηλότερες, εκτός από το χταπόδι, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με την προσέλευση του κόσμου, που κρατάει τα έθιμα παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός ότι φέτος ψωνίζει λιγότερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές.

Παρόμοιες διαπιστώνεις κάνει και ο πρόεδρος της Κεντρικής Κρεαταγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης. Χαρακτηρίζει αυξημένη την κίνηση, παρόλο που οι καταναλωτές ψωνίζουν φέτος κατά 30% με 40% λιγότερα κιλά κρέατος.

"Πλέον ο κόσμος ψωνίζει ένα με δύο κιλά. Ωστόσο, χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος επιστρέφει έπειτα από 20 χρόνια στη Βαρβάκειο και απορρίπτει τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα περιφερειακά καταστήματα. Οι τιμές μας είναι στο κατώτατο δυνατό όριο, γιατί βλέπουμε την κατάσταση και συμπονάμε τον κόσμο. Ποιος άλλος θα τον συμπονέσει; Οι πολυεθνικές των σούπερ μάρκετ;", υπογραμμίζει.

Ωστόσο, πολλοί ήταν οι δυσαρεστημένοι αγοραστές της Βαρβακείου.

Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις τιμές. Έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια και τα χρήματα δεν φτάνουν για να ζήσουμε. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά είναι δυνατόν να πληρώνουμε τις γαρίδες 13 ευρώ και τις σουπιές και τα καλαμάρια δέκα ευρώ; Είναι πολύ ακριβά, λέει η Αντωνία Παπαδοπούλου.

Μόνο τα απαραίτητα ψώνια έκανε σήμερα ο Λεωνίδας Καραλούκας, ο οποίος δηλώνει δύσπιστος και με την ποιότητα ιδιαίτερα στα κρέατα, τα οποία όπως υποστηρίζει δεν είναι ντόπια και τα βαφτίζουν ελληνικά.

Για την παρούσα οικονομική κατάσταση οι τιμές είναι τσιμπημένες, παραπονιέται και ο Ανδρέας Μανουσέλης, ο οποίος προσθέτει χαριτολογώντας:Τι μοιράζουν και έχει τόσο κόσμο σήμερα; Ομόλογα;.

Τσιμπημένες χαρακτηρίζει τις τιμές και ο Γιάννης Νακόπουλος, ο οποίος όμως δεν παραλείπει να προσθέσει ότι στη Βαρβάκειο οι τιμές είναι σαφώς πιο προσιτές σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης κρεάτων και ψαρικών.

Η Βαρβάκειος αγορά θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα ως τις έξι το απόγευμα. Αύριο θα ανοίξει στις δέκα το βράδυ και θα λειτουργήσει μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ