ΗΠΑ: Καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική παρενόχληση - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για τη σεξουαλική παρενόχληση

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων καθυστερούν την προγραμματισμένη ανακοίνωση μιας πρότασης που θ’ αλλάξει το νόμο που ισχύει για δεκαετίες και διέπει τον χειρισμό υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων στο Καπιτώλιο, μεταδίδει το CNN.

Η δικομματική επιτροπή υπό τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων Γκρέγκ Χάρπερ και Ρόμπερτ Μπρέιντι, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Διοίκησης του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, με την συμμετοχή των μελών Τζάκι Σπέιερ από την Καλιφόρνια και Μπράντλεϊ Μπάιρν από την Αλαμπάμα, ανακοίνωσε την αναβολή της ανακοίνωσης.

Όπως αποφασίστηκε, η εισαγωγή νομοθεσίας για την αναθεώρηση των διατάξεων του υφιστάμενου νόμου (Congressional Accountability Act) θα γίνει με την έναρξη των εργασιών του Κογκρέσου, τον Ιανουάριο. Η ανακοίνωση για την εισαγωγή της νέας νομοθεσίας είχε προγραμματιστεί για την εβδομάδα που διανύουμε, πριν την αναχώρηση των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις διακοπές της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής γνωστοποίησαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανακοίνωση του νομοσχεδίου, καθώς έχει απομείνει η ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών στο τελικό νομοθετικό κείμενο.

Η νέα νομοθεσία αναμένεται ότι θα επιτρέπει στα μέλη του Κογκρέσου το νομικό δικαίωμα να καταφεύγουν σε συμβιβασμούς, όπως επίσης και την βελτίωση της διαφάνειας στην όλη διαδικασία. Παράλληλα, θα προβλέπει και την λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους που θα κάνουν προσφυγές, επικαλούμενοι την εφαρμογή του νέου νόμου.

“Η Επιτροπή Διοίκησης της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επανέλθει στην κατάρτιση του νομοσχεδίου, με την επιστροφή των μελών του Κογκρέσου και στην συνέχεια θα εισάγει το πλήρες νομοσχέδιο στην ολομέλεια. Η θέση μας από την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης ήταν η ακόλουθη: Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, μας αφορά όλους. Πρέπει οι μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας να γίνουν με σωστό τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δρομολογούμε έναν ασφαλέστερο και πιο παραγωγικό χώρο εργασίας, για το Κογκρέσο,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή.

Με το νόμο του 1995 που εφαρμόζεται σήμερα, οργανώθηκε το αρμόδιο γραφείο (Office of Compliance) που επιλαμβάνεται των υποθέσεων για τα προβλήματα στο χώρο εργασίας του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων της σεξουαλικής παρενόχλησης και των διακρίσεων για τους εργαζόμενους, αλλά και κοινοβουλευτικά μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων. Από το 2008, το αναφερόμενο γραφείο έχει διαθέσει ποσό 199.000 δολαρίων για την διευθέτηση υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ