Το αδελφό κόμμα της Μέρκελ προτείνει έναν επικριτή της για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας - iefimerida.gr

Το αδελφό κόμμα της Μέρκελ προτείνει έναν επικριτή της για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας

Την ώρα του σχεδιασμού σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ, πρότειναν τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ για τη θέση του πρωθυπουργού.

Αυτό ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Τόμας Κρόιτσερ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Μόναχο ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Σέντερ, σφοδρού επικριτή της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ, για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας.

Ο Σέντερ από την πλευρά του επεσήμανε ότι χαιρετίζει την απόφαση του απερχόμενου Χορστ Ζέχοφερ να παραμείνει στην προεδρία του CSU, κάτι που θα συμβάλει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα ανώτερο στέλεχος του CSU, ο Μάρκους Φέρμπερ, είχε δηλώσει ότι ο Ζέχοφερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, αν και επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής του CSU εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.

Η επιλογή του Σέντερ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ίσως έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CSU Μάρκους Σέντερ Εκλογές Βαυαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ