Βενιζέλος: Οι μικροεπενδυτές ομολόγων δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Οι μικροεπενδυτές ομολόγων δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ

Βενιζέλος: Οι επενδυτές ομόλογων είναι καλυμμένοι όπως και οι καταθέτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σημερινή του δήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζει ότι για τους μικροεπενδυτές σε ομόλογα, θα ληφθεί ειδική μέριμνα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις τους, λόγω της εφαρμογής τους PSI.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές» επειδή θα μετάσχουν όλα τα ομόλογα στο PSI, διευκρίνισε σήμερα ότι «Αποτελεί ακραία παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεών μου η διαπίστωση ότι κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες χιλιάδες μικροεπενδυτές».

Αντιθέτως, όπως διευκρινίζει, «θα ληφθεί μέριμνα ώστε όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν θα διασφαλισθούν. Και αυτό αφορά ακριβώς αυτόν που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "μικροεπενδυτής", που δεν είναι όμως επενδυτής αλλά αποταμιευτής».

Όπως όλα δείχνουν οι επενδύσεις σε ομόλογα έως 100.000 ευρώ θα καλυφθούν από το ΤΕΚΕ, δηλαδή όπως οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ελληνικά ομόλογα, που θα υποστούν «κούρεμα», κατέχουν περίπου 11.000 φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων οι περίπου 9.500 έχουν ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ κατ' άτομο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ