«Βουτιά» στις πωλήσεις των αυτοκινήτων - iefimerida.gr

«Βουτιά» στις πωλήσεις των αυτοκινήτων

«Βουτιά» στις πωλήσεις των αυτοκινήτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταρρέει μέρα με την ημέρα η αγορά στον χώρο του αυτοκινήτου, καθώς τα νέα στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο, κάνουν τους επαγγελματίες να ανησυχούν.

Στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου καταγράφεται πτώση 52,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ειδικότερα οι πωλήσεις νέων Ι.Χ. στο πρώτο 15νθήμερο Φεβρουαρίου ανήλθαν σε μόλις 1.687 αυτοκίνητα έναντι 3.544 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα. Από τα 1.687 Ι.Χ. τα 572 αυτοκίνητα αφορούν σε εταιρικές πωλήσεις κάτι το οποίο σημαίνει πως μόλις 1.115 πολίτες απέκτησαν καινούριο αυτοκίνητο τις 2 πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Αν βέβαια συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις του πρώτου 15νθημέρου Φεβρουαρίου με το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενων ετών τότε θα αντιληφθεί πως κυριολεκτικά έχει καταρρεύσει η αγορά αυτοκινήτου καθώς σε σχέση με το 2010 η πτώση που καταγράφεται είναι 75,1% ενώ σε σχέση με το 2009 η πτώση που σημειώνει η αγορά αγγίζει το 77%.

Τέλος σε σχέση με το 2008 η πτώση της αγοράς ανέρχεται στο ξεπερνά το 86%!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα πωλήσεις αυτοκινήτων Ι.Χ.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ