Γερμανία: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Γερμανία: Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα

Άνδρες των SDF στο στάδιο όπου οι τζιχαντιστές του ISIS πρόβαλαν την τελευταία αντίσταση στη Ράκα (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα στη Γερμανία ετοίμαζε μια ομάδα τζιχαντιστών του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο εφημερίδων της Κολωνίας, των Kölner Stadt-Anzeiger και Express, τα τρομοκρατικά χτυπήματα σχεδίαζαν γερμανικής καταγωγής οπαδοί του ISIS, συνεργάτες των αδελφών Ομέρ και Γιουσούφ Ντ. από την πόλη Χέρνε της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις.

Οι τρομοκράτες είχαν παραλάβει σχέδια κατασκευής τηλεχειριζόμενου αυτοκινήτου. Στους πυρήνες των τζιχαντιστών κυκλοφορούν, σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, κυκλοφορούν μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικά βίντεο, που δείχνουν πώς μπορεί κανείς να κατευθύνει στο στόχο ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Τα αδέλφια Ομέρ και Γιουσούφ Ντ. γεννήθηκαν σε οικογένεια ισλαμιστών εξτρεμιστών κι ήταν δικτυωμένοι με κύκλους τζιχαντιστών σ’ ολόκληρη τη Γερμανία, ενώ είχαν στενές επαφές και με τον θεωρούμενο επικεφαλής του «Ισλαμικού Κράτους» στη Γερμανία, Αμπού Ουαλάα, ο οποίος δικάζεται αυτή την περίοδο σε πόλη της Κάτω Σαξονίας.

Αυξημένος κίνδυνος από τους τζιχαντιστές, που επιστρέφουν στις πατρίδες τους

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρομοκράτες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους από την πρώην πρωτεύουσα του «χαλιφάτου», τη Ράκα της Συρίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Εμιράτων, Αλί αλ Νουάιμι, οι τζιχαντιστές διέφυγαν «στη Λιβύη, τη Σομαλία, σε αφρικανικά κράτη νοτίως της Σαχάρας και τις Φιλιππίνες, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν και στην Ευρώπη».

Μεγάλο κίνδυνο συνιστούν και οι ομάδες ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, καθώς ελέγχουν μια περιοχή με δύο εκατομμύρια κατοίκους και υψηλή ανεργία «κι είναι εύκολο γι’ αυτούς να στρατολογήσουν νέους τρομοκράτες», είπε ο αλ Νουάιμι.

Έρευνα του BBC αποκάλυψε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν την επέλαση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, έφυγε από τη Ράκα μια φάλαγγα φορτηγών και λεωφορείων, που μετέφερε τουλάχιστον 250 σουνίτες εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και περίπου 3.500 συγγενείς τους κατόπιν συμφωνίας με τους πολιορκητές. Μεταξύ των φυγάδων ήταν και αρκετοί ξένοι μαχητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ