Νίκη του Μπάιντεν με 11 μονάδες διαφορά από τον Τραμπ στις εκλογές του 2020 δείχνει νέα δημοσκόπηση

Με μεγάλη διαφορά θα επικρατούσε ο Τζο Μπάιντεν του Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που βρίσκονταν αντιμέτωποι στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Politico και Morning Consult ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα εξασφάλιζε την υποστήριξη του 46% των ψηφοφόρων -11 μονάδες μπροστά από τον Ρεπουμπλικανό νυν πρόεδρο, ενώ από τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους 15% περισσότεροι είπαν ότι θα στήριζαν τον Δημοκρατικό πολιτικό σε σχέση με τον Τραμπ.

Τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης έρχονται να προστεθούν στη λίστα των επιχειρημάτων εκείνων που καλούν τον Μπάιντεν να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία στις επόμενες εκλογές.

Ο 74χρονος πολιτικός φλέρταρε για αρκετό διάστημα με την ιδέα να κατέβει υποψήφιος στην προηγούμενη αναμέτρηση, αλλά τελικά δεν το αποφάσισε. Τώρα, όμως, στέλνει το σήμα ότι ενδέχεται να το αποτολμήσει σε τρία χρόνια.

Στα υπέρ του μετρά και το ότι ο Μπάιντεν φαίνεται ότι προσελκύει σε σχέση με τη Χίλαρι Κλίντον περισσότερους λευκούς εργαζόμενους ψηφοφόρους, οι οποίοι είχαν δώσει τη νίκη στον Τραμπ το 2016 σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και το Ουϊσκόνσιν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Μπάιντεν και Τραμπ θα αποσπούσαν σχεδόν ίσες ψήφους από τους λευκούς ψηφοφόρους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ