Τσακαλώτος: Μεσαία τάξη η 4μελής οικογένεια με εισόδημα 18.000 ευρώ - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Μεσαία τάξη η 4μελής οικογένεια με εισόδημα 18.000 ευρώ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις συνεχείς αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο διάγγελμα του για την μεσαία τάξη σήμερα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι το φετινό μέρισμα εκτός από τους πολύ φτωχούς θα αφορά κι ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης «την οποία έχουμε ζορίσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, είπε ότι ξεκινούν από 3.000 ευρώ για μονοπρόσωπες οικογένειες και φθάνουν έως 18.000 για οικογένειες με δύο τέκνα, και πρόσθεσε «Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών. Πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, γιατί εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι στα κατώτερα στρώματα».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Oικονομικών έκανε δεκτή και την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις στα κριτήρια του μερίσματος.

Ο κ. Τσακαλώτος έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία και στον οικονομικό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο υποστήριζε ότι δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα λόγω των μικρών μισθών. «Μα, δεν ξέρει ότι οι επιχειρήσεις φεύγουν από χώρες με υψηλούς μισθούς και πάνε σε άλλες που έχουν χαμηλούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει σύμβουλο για τα μακροοικονομικά με επίπεδο χαμηλότερο και από πρωτοετή φοιτητή της ΑΣΟΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος στην αρχή έκανε λάθος λέγοντας πως το άρθρο είναι στην εφημερίδα «Αυγή» κάτι που προκάλεσε τα σχόλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έσπευσαν να τον διορθώσουν. «Α, με συγχωρείτε. Στην εφημερίδα Καθημερινή ήταν το άρθρο» είπε παραδεχόμενος το λάθος του

Από το στόχαστρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν ξέφυγε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίο κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει το θέμα των Paradise Papers που ζόριζε επί χρόνια τα μεσαία στρώματα, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ως συνέντευξη τύπου Χότζα στο Ράδιο Τίρανα.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε επίθεση και στην Κεντροαριστερά που, όπως είπε, προτιμούσε τη δεκαετία του '80 κάποιος τραπεζίτης να έχει τρίτο κότερο στη Τζαμάικα παρά να χτιστεί ένα νοσοκομείο και να υπάρχει ένα σχολείο.
Τέλος ο κ. Τσακαλώτος- για να τονώσει εκ νέου το ηθικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ανακοίνωσε ότι «πριν από δύο ώρες ξαναβγήκαμε στις αγορές, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα στο νέο έτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ