Θεοχαρόπουλος: Ολοι οι πολίτες που ψήφισαν στον α' γύρο, να πάνε στις κάλπες την Κυριακή - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Ολοι οι πολίτες που ψήφισαν στον α' γύρο, να πάνε στις κάλπες την Κυριακή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ανέφερε ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, θα πρέπει να πάνε όλοι στις κάλπες, και οι 210.000 που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

«Ο δεύτερος γύρος δεν πρέπει να καταγραφεί ως αναμέτρηση συσχετισμών, με οποιαδήποτε διχαστικά χαρακτηριστικά, ούτε να οδηγήσει σε μείωση της συμμετοχής. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς και με εγγυήσεις ενότητας» τόνισε, προσθέτοντας ότι παλεύει για την ενότητα, καθώς δεν επιθυμεί από τη Δευτέρα και μετά να υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις. «Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του ευρύτερου χώρου, από αυτό έχει ταλαιπωρηθεί τόσα χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισήμανε ότι δεν θα είχε δημιουργηθεί η σημερινή δυναμική αν δεν είχαν συνάψει, μαζί με τη Φώφη Γεννηματά, την προγραμμτική συμφωνία το καλοκαίρι του 2015 και δεν είχαν προχωρήσει στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι δεν ήταν σημαντική η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς κι αν ανταποκριθούμε από εδώ και στο εξής και φανούμε αντάξιοι όσων επιθυμούν και επιδιώκουν οι πολίτες, αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται στις εκλογές σε ανατροπή των συσχετισμών, σε διψήφια ποσοστά, σε μία αλλαγή που φαίνεται ότι έρχεται. Για να γίνει αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, δεν είναι στατικά τα πράγματα, υπάρχει όμως αυτήν τη στιγμή η κοινωνική προσδοκία» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι προσδοκά από την εκλεγμένη ηγεσία να προωθήσει, από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, την ανανέωση, ενώ κάλεσε όλους να πάνε την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες. «Κάθε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς και του χώρου του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, θα αποφασίσει με βάση τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις, τις οποίες εμείς έχουμε πάρει» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ