Προτάσεις για την Κυριακάτικη έξοδο στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις για την Κυριακάτικη έξοδο στην Αθήνα...

Προτάσεις για μια Κυριακάτικη έξοδο στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων απόψε στην Αθήνα, ικανές να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις του αθηναϊκού κοινού. Επίσης, στο πρόγραμμα και ειδικές προβολές ταινιών, εκδηλώσεις για τις αποκριές αλλά και ομιλίες, τόσο καλλιτεχνικού, όσο και επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • DEAD TO ME LIVE

Οι Dead To Me, μια από τις καλύτερες punk rock μπάντες της ανατολικής όχθης των Η.Π.Α. κάνουν μια στάση στην Αθήνα στο πλαίσιο της 45μερης περιοδείας τους στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν αναχωρήσουν παρέα με τους Cobra Skulls για το tour τους στην Αυστραλία. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει party στο Roi Mat. An club (Σολωμού 13-15)Τηλ. 210 3305056. Ώρα 21:30 Εισιτήριο 12 ευρώ.

  • VIOLET LOUISE LIVE

Η ατμοσφαρική Violet Louise επιστρέφει στη σκηνή του Booze για μια μοναδική βραδιά. Το «Cardinals & Lovers» είναι το πρώτο σόλο μουσικό project της Violet Louise σε συνεργασία στην παραγωγή με τον Δημήτρη Καμαρωτό και το Studio 19. Η Violet Louise είναι η Λουίζα Κωστούλα, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Εθνικού Ωδείου με σπουδές στο κλασικό πιάνο και την αρμονία.Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57) Τηλ. 211 4000863. Ώρα 21:30 Εισιτήριο 10 ευρώ (με ποτό).

  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

Φιλανθρωπική Συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Ορθόδοξων Γυναικών «Άγιος Φιλάρετος Ο Ελεήμων» θα πραγματοποιήσει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, στο 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια). Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία συμμετέχει αφιλοκερδώς, θα παρουσιάσει έργα από το σύνολο της δουλειάς της. 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς (Διονύσου 17).Ώρα 20:00 Εισιτήριο 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Public (Συντάγμα), Ticket House, Σκηνικό Caf? (Λ. Φυλης 166 Α. Λιόσια), Βιβλιοπωλείο Μαθητικό (Στρ. Λιόση 6 Α. Λιόσια), Cafe Plaza (Πλατεία Ηρώων Α. Λιοσια), Cafe Play Park (Δίπλα Στο Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων).

  • DIMITRIS PANTELIAS JAZZ TRIO

Ο Δημήτρης Παντελιάς παρέα με τους Σωτήρη Ντούβα και Μιχάλη Ευδαίμων, σε jazz standards καθώς και δικές τους συνθέσεις. Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78) Τηλ. 210 7560102. Ώρα: 19:00 Εισιτήριο10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί).

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ «ΑΠΟ ΒΑΡΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚΑΚΙ»

Ένα πρόγραμμα με δύο πρωταγωνιστές-ερμηνευτές με τίτλο «Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι» θα παρουσιαστεί στο Noiz Club στο Γκάζι. Η Φωτεινή Βελεσιώτου με ένα αμόλυντο λαϊκό πάθος και ο Γιάννης Μήτσης με μια πηγαία ροκ διάθεση καταλύουν όλα τα σύνορα και τα στεγανά. Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι. Η επίκληση αυτή γίνεται με τραγούδια των Μπάτη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Πάνου, Καλδάρα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Κραουνάκη, Άσιμου, Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου, Αλλαγιάννη, Καζαντζή κ.ά. Noiz Bar-Club (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 78 και Ιερά Οδός) Τηλ. 2103424771. Ώρα 22:00 Εισιτήριο 12 ευρώ (με ποτό).

  • VIVALDI +

Με την καμεράτα και σολίστ την Κατερίνα Ρούσσου και τον Michael Guttman που θα παίξουν έργα Βιβάλντι και Μπαχ. Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8) τηλ. 2103221917 Ώρα 12:30. Εισιτήριο 15, 10, 5 (φοιτ.)

  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ «PERCUSSION PICTURES»

Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με τα κρουστά, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής σκηνής, ο Βαγγέλης Καρίπης, μας παραθέτει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Percussion Pictures». Αυλαία (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115) Τηλ. 2103474074. Ώρα 22:00 Είσοδος ελεύθερη.

  • DIMITRIS VASSILAKIS LIVE

Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι Έλληνας μουσικός της Τζαζ με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις σε μία από τις ιστορικότερες εταιρείες, την Candid Records που εδρεύει στο Λονδίνο. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλ. 210323409. Ώρα 22:00. Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό: 5 ευρώ, σε τραπέζι: 8 ευρώ χωρίς ποτό.

  • Η ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ GUEST ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ

Η Όλγα Λασκαράτου παίζει τραγούδια της Έλλης Πασπαλά και η Έλλη παίζει τα τραγούδια που έχει αγαπήσει. Almaz (Τριπτολέμου 12) Τηλ.2103474763. Ώρα 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ- Πρεμιέρες

  • «ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ»

Μια παρουσίαση - παράσταση με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Μια αλεπού, ένα λιοντάρι, ένας ποντικός, ένα δελφίνι, οι βάτραχοι κι άλλα ζώα, το σκάνε από το βιβλίο του Αισώπου και βρίσκονται ανάμεσά μας για να μας κάνουν να γελάσουμε, να συγκινηθούμε αλλά και να σκεφτούμε με τις ιστορίες τους.

Με κέφι και φαντασία η Σταυρούλα Παυλίκου, η Μαρία Τερζάκη και ο Δημήτρης Κουφογιώργος ζωντανεύουν τους μύθους του Αισώπου σε μετάφραση Κώστα Βραχνού από τις εκδόσεις Κόκκινο. Θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνης 8) Τηλ. 210 3428650. Ώρα 14:00 Είσοδος ελεύθερη.

  • «ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία

«Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής τους. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλ. 210 3463333. Ώρα 11:30

Εισιτήριο 8 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

  • ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΡΕΝΑ

Βασισμένο στις ονειρικές σκηνές και στις σκηνές φαντασμάτων των έργων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλ. 210 3463333. Ώρα 21:00. Εισιτήριο 15 ευρώ, φοιτητές 10 ευρώ.

  • «Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΖ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΟΥΤΣΕΛΗ

Σε ένα μπάτσελορ πάρτυ έξι γυναίκες θα βρεθούν ύποπτες για το φόνο ενός Ισπανού στρίπερ που έμελε να πιεί κατά λάθος ένα ποτήρι με δηλητηριασμένο κόκκινο κρασί. Μία από αυτές τις έξι είναι η ένοχος Μία μαύρη κωμωδία που ισορροπεί ανάμεσα στην αστυνομική κωμωδία και την παρωδία. Παίζουν: Πηνελόπη Σύρρου, Χριστίνα Καλατζή, Μαρία Κοκολάκη, Μαρία Μουζάκη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Σάννη, Γιάννης Τσούκας, Ευθύμης Κανέτσης. Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30) Τηλ. 210 5227046. Ώρα 20:00 Εισιτήριο 10ευρώ (με ποτό).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

  • Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

Εισηγητής της προβολής ο Φώτης Τερζάκης. Κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ (Λεωφ. Κηφισίας 14) τηλ. 210 7788778. Ώρα 20:00. Εισιτήριο τριών εκδηλώσεων 12 ευρώ.

  • Ο ΑΘΕΑΤΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ-ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΒΗΡΟ ΜΑΝΘΟΥΛΗ

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (Μαρίνου Αντύπα 86 Ηλιούπολη) τηλ. 210 9941199. Ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ CARNIVAL STREET PARTY

Η προετοιμασία για το τρίτο Carnival Street Party στο Μεταξουργείο ξεκίνησε! Πλ. Ομονοίας - Μεταξουργείο και ώρα 11:30.

  • Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ - 4 ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις, δωρεάν για το κοινό, περιηγήσεις στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι στο πλαίσιο του εγχειρήματος «A Balkan Tale» και σε συνεργασία με την Cool Culture. Στόχος να ανακαλύψουμε την πόλη και την ιστορία μας μέσω μιας αποκαλυπτικής περιήγησης στην Αθήνα του 17ου αιώνα. Εκκίνηση: Μοναστηράκι - Παντάνασσα. Κατάληξη: Πύλη Αδριανού

Ώρα έναρξης 10.30. Διάρκεια: 2.30 - 3 ώρες. Είσοδος ελεύθερη.

  • «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ... ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΑΣΚΑ»

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει το εργαστήριό του και καλεί μικρούς και μεγάλους να σχεδιάσουν, να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν τη δική τους μάσκα. Για να φτάσεις όμως στο εργαστήριο θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή, να λύσεις γρίφους, να γίνεις συλλέκτης στοιχείων, να πεις τη λέξη σύνθημα και τέλος να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική μάσκα! Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9) Τηλ. 2103312621-750. Ώρα 17:30 Εισιτήριο 2 ευρώ ( είσοδος στο Μουσείο).

  • ΟΜΙΛΙΑ ΔΡ. ΒΑΛΙΑΣ ΛΥΡΑΤΖΗ «Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου αυτού επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ομιλία Δρ. Βάλιας Λύρατζη (Διδάκτωρ Αστροφυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών). "Ο παράξενος κόσμος της Θεωρίας της Σχετικότητας"

  • «ORIGAMI - Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ»

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, o εκπαιδευτικός - εικαστικός της τέχνης Origami, Δημήτρης Δάλας προσφέρεται εθελοντικά να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά της «τέχνης του χαρτιού». Ο Δημήτρης Δάλας μέσω προβολής διαφανειών θα μιλήσει και θα δείξει πώς από τον 6ο αιώνα Κινέζοι και Ιάπωνες δίπλωναν το χαρτί φτιάχνοντας δώρα για τα παιδιά τους. Κατόπιν με την καθοδήγησή του, θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι και τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους έργο. Απευθύνεται σε παιδιά 8-12 χρόνων. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1) Τηλ. 2108217724.

Ώρες: 11:00, 12:10 Είσοδος ελεύθερη.

  • ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ... ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΚΟΡΡΕ

Η στιχουργός Λ. Νικολακοπούλου και ο δημοσιογράφος Μ. Προβατάς συνομιλούν με το καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ που αναστύλωσε την Ακρόπολη. Gazarte (Βουτάδων 32-34 Γκάζι). Τηλ. 210 3460347. Ώρα 18:30. Είσοδος ελεύθερη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ