Guardian: Η Ελλάδα εμπνέει την αντίσταση σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα - iefimerida.gr

Guardian: Η Ελλάδα εμπνέει την αντίσταση σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα

Guardian: Η Ελλάδα μας εμπνέει να εναντιωθούμε σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εκτενές άρθρο του καθηγητή κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Λιντς Τζον Χόλογουεϊ δημοσιεύεται σήμερα στην βρετανική Guardian και φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα» κάτω από μια φωτογραφία ενός φλεγόμενου Έλληνα αστυνομικού.
Η φωτογραφία αποτυπώνει στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας της περασμένης Κυριακής και το άρθρο ξεκινά με την φράση «Η οργή των πολιτών, που είδαμε σε ελληνικές πόλεις, κατά των μέτρων λιτότητας, εμπνέουν όλους αυτούς που υποφέρουν για το συμφέρον των τραπεζών και των πλουσίων». Ωστόσο ο συντάκτης του άρθρου σπεύδει να εξηγήσει από την αρχή του κειμένου του ότι δεν πιστεύει στην βία, ούτε θεωρεί πως κάτι θα βγει από το να σπάει κανείς τράπεζες και βιτρίνες, ωστόσο το θέαμα προσφέρει μια αίσθηση ικανοποίησης: «Την ικανοποίηση του να βλέπεις αυτούς, που τα μάγουλά τους έχουν χαστουκιστεί χιλιάδες φορές, να αντιδρούν και να αρχίζουν και αυτοί τα χαστούκια».
Το άρθρο συνεχίζει με το να εξηγεί πως δεν είναι παράλογο να μην θέλει κανείς την ανεργία και την φτώχεια και να αντιδρά σε αυτό και τονίζει πως αυτή η αντίδραση των Ελλήνων είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο γιατί όπως λέει το άρθρο «Όλοι είμαστε Έλληνες. Όλοι είμαστε υποκείμενα που η ίδια τους η υπόσταση μπαίνει στην πρέσα από την ιστορία η οποία πλέον καθορίζεται από τις αγορές».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ